PySpark Tableau MongoDB

Cursusduur: 8 dagen

Welkom bij de cursus Big Data Analytics met PySpark + Tableau Desktop + MongoDB. In deze cursus zullen we een big data-analyseoplossing maken met behulp van big data-technologieën zoals PySpark voor ETL(Extract, Transform, Load), MLlib voor Machine Learning, evenals Tableau voor gegevensvisualisatie en voor het bouwen van dashboards.

We gaan werken met aardbevingsgegevens, die we omzetten in samenvattende tabellen. We zullen deze tabellen vervolgens gebruiken om voorspellende modellen te trainen en toekomstige aardbevingen te voorspellen. Vervolgens analyseren we de gegevens door rapporten en dashboards te bouwen in Tableau Desktop.

Tableau Desktop is een krachtige tool voor gegevensvisualisatie die wordt gebruikt voor analyse en visualisatie van big data. Het zorgt voor data blending, real-time analyse en samenwerking van data. Er is geen programmering nodig voor Tableau Desktop, waardoor het een zeer eenvoudige en krachtige tool is om dashboards-apps en rapporten te maken.

MongoDB is een documentgeoriënteerde NoSQL-database die wordt gebruikt voor gegevensopslag met grote volumes. Het slaat gegevens op in JSON-achtig formaat, documenten genaamd, en gebruikt geen rij-/kolomtabellen. Het documentmodel is gekoppeld aan de objecten in uw applicatiecode, waardoor u gemakkelijk met de gegevens kunt werken.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  • Hoe u pijplijnen voor gegevensverwerking kunt
   maken met PySpark.
  • Machine learning met geospatiale gegevens met
   behulp van de Spark Mllib-bibliotheek.
  • Data-analyse met behulp van PySpark, MongoDB en
   Tableau.
  • Gegevens manipuleren, opschonen en transformeren
   met PySpark-dataframes.
  • Geokaarten maken in Tableau Desktop.
  • Dashboards maken in Tableau Desktop.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.