MicroStation 2D Gevorderd

CAD

CAD

Regelmatig wordt in deze cursus voor gevorderden teruggegrepen naar commando’s uit de basiscursus MicroStation. Goede basiskennis is voor deelname aan de gevorderde training dan ook gewenst.

Cursusduur: 2 dagen

Gegeven door:

Maarten Wouters

Introductie tot MicroStation 2D

Het MicroStation 2D platform is een krachtig instrument in de wereld van CAD-software, vertrouwd door professionals over de hele wereld voor het creëren van precieze 2D-tekeningen en -ontwerpen. Deze software, ontwikkeld door Bentley Systems, staat bekend om zijn veelzijdigheid in het ondersteunen van infrastructuurprojecten, van architectuur en engineering tot constructie. Wat MicroStation zo uniek maakt, is niet alleen zijn vermogen om nauwkeurige vectorgrafieken te genereren, maar ook zijn flexibiliteit in het bevorderen van samenwerking tussen ingenieurs, architecten en bouwprofessionals.

In de wereld van geo-informatie en geodata speelt MicroStation een cruciale rol door gebruikers in staat te stellen om complexe gegevens visueel weer te geven en te manipuleren, waardoor de efficiëntie van het ontwerpproces en de kwaliteit van eindproducten aanzienlijk worden verhoogd. De software ondersteunt het DGN-bestandsformaat, waardoor het een industrieleider is in het faciliteren van open samenwerking en het delen van bestanden.

Een van de belangrijkste voordelen van MicroStation 2D is zijn geavanceerde tekenfunctionaliteit. Gebruikers kunnen profiteren van een breed scala aan tools voor het creëren van gedetailleerde en nauwkeurige tekeningen, van eenvoudige schetsen tot complexe technische ontwerpen. Deze mogelijkheden zijn essentieel voor professionals die werken met geo-informatie, omdat ze hiermee gedetailleerde kaarten en plannen kunnen maken die essentieel zijn voor planning en uitvoering van projecten in diverse sectoren.

Bij Geo-ICT erkennen we het potentieel van MicroStation 2D en bieden we een cursus MicroStation 2D Gevorderd aan die is ontworpen om deelnemers te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deze krachtige software effectief te gebruiken. Onze cursus is gericht op het verbeteren van het werkproces door geavanceerde functies, templates, dimstyles, werken met plotinstellingen, en meer te verkennen. Deze cursus is niet alleen een kans om de basisvaardigheden te herhalen, maar ook om te duiken in meer geavanceerde technieken zoals het werken met VBA in MicroStation, macro’s en programmeren, en het benutten van geavanceerde MicroStation tools.

Heb je nog geen ervaring in het werken met MicroStation 2D? Volg dan eerst onze cursus MicroStation 2D Basis.

Basisvaardigheden en fundamenten herhalen

Voordat we de diepte induiken met de geavanceerde functies van MicroStation 2D, is het essentieel om een solide basis te hebben. Bij Geo-ICT begrijpen we het belang van het verstevigen van jouw basisvaardigheden in MicroStation. Onze cursus is zorgvuldig ontworpen om niet alleen nieuwe technieken te introduceren, maar ook om ervoor te zorgen dat je de fundamenten van deze krachtige software grondig begrijpt. Dit is cruciaal, want een sterke basis zal je helpen om complexe projecten met meer vertrouwen en efficiëntie aan te pakken.

In de Cursus MicroStation 2D Gevorderd, beginnen we met een herhaling van de basisvaardigheden die elke gebruiker moet kennen:

 • Tekenen en ontwerpen: Het creĂ«ren van nauwkeurige lijntekeningen en basisontwerpen, essentieel voor elk project.
 • Navigeren binnen de software: EfficiĂ«nt bewegen door de verschillende functies en tools van MicroStation, om je workflow te versnellen.
 • Bestandsbeheer: Het correct opslaan, organiseren en delen van je werk om samenwerking te bevorderen en verlies van gegevens te voorkomen.

Naast deze basisaspecten, leggen we ook nadruk op:

 • Annotaties en dimensies: Het nauwkeurig labelen en meten van ontwerpelementen voor duidelijke communicatie binnen projectteams.
 • Eenvoudige aanpassingen: Het personaliseren van de werkruimte en het instellen van voorkeuren om je productiviteit te maximaliseren.

Het opfrissen van deze vaardigheden zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent om de geavanceerde mogelijkheden van MicroStation 2D te verkennen. Onze doelstelling is om jou niet alleen bekwaam te maken in het gebruik van de software, maar ook om je in staat te stellen je werkprocessen te versnellen en de kwaliteit van je eindproducten te verbeteren. Door deze basis opnieuw te bezoeken, zet je een stevige eerste stap richting meesterschap in MicroStation 2D, gewapend met de kennis en vaardigheden om de uitdagingen van moderne geo-informatieprojecten aan te gaan.

Met de cursus van Geo-ICT, zul je ontdekken dat het versterken van je basisvaardigheden niet alleen je vertrouwen in je eigen capaciteiten verhoogt, maar ook de deur opent naar het verkennen van meer geavanceerde en innovatieve ontwerptechnieken. Dus, of je nu je kennis wilt opfrissen of je vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, bij ons ben je aan het juiste adres voor een leerervaring die zowel informatief als inspirerend is.

De evolutie van MicroStation 2D

MicroStation 2D, een toonaangevende CAD-software, heeft door de jaren heen een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. Vanaf zijn introductie heeft het zich ontwikkeld tot een onmisbaar hulpmiddel voor professionals in de geo-informatie en constructie-industrieën. Deze evolutie weerspiegelt niet alleen de technologische vooruitgang maar ook een dieper begrip van de behoeften van gebruikers die streven naar efficiëntie en precisie in hun projecten.

De reis van MicroStation begon als een eenvoudige CAD-tool, maar door constante innovatie en feedback van de gemeenschap is het uitgegroeid tot een softwarepakket dat complexe geodata en ontwerpvraagstukken aankan. Deze evolutie heeft ertoe geleid dat MicroStation vandaag de dag bekend staat om zijn:

 • Robuustheid en betrouwbaarheid: Het is een platform dat de test van tijd heeft doorstaan, voortdurend wordt bijgewerkt om de nieuwste technologieĂ«n te ondersteunen.
 • Flexibiliteit: Het kan gemakkelijk worden geĂŻntegreerd met andere software en systemen, waardoor het een kerncomponent is in vele projectworkflow.
 • Gebruikersvriendelijkheid: Ondanks zijn uitgebreide functies, blijft het toegankelijk voor nieuwkomers, met een intuĂŻtieve interface en uitgebreide ondersteuningsbronnen.

De cursus MicroStation 2D Gevorderd van Geo-ICT speelt in op deze evolutie door deelnemers niet alleen te onderwijzen over de huidige capaciteiten van de software, maar ook door een licht te werpen op hoe deze zijn ontwikkeld en hoe ze kunnen worden toegepast op hedendaagse projecten. We richten ons op:

 • Geavanceerde functies: Verdiepen in complexe tools die ontwerpprojecten naar een hoger niveau tillen.
 • EfficiĂ«ntiewinst: Leren hoe je sneller en met minder inspanning hoogwaardige resultaten kunt bereiken.
 • Innovatieve toepassingen: Ontdekken van nieuwe manieren om MicroStation te gebruiken in het veld van geo-informatie en daarbuiten.

Door deel te nemen aan onze cursus, krijg je een diepgaand inzicht in hoe MicroStation 2D is geëvolueerd en hoe je deze ontwikkelingen kunt benutten in jouw projecten. Of je nu betrokken bent bij stedelijke planning, infrastructuurontwerp of enige andere discipline waar precisie en efficiëntie van essentieel belang zijn, een grondige kennis van MicroStation 2D en zijn geschiedenis zal je in staat stellen om je werk naar een hoger niveau te tillen.

Wat je Zult Leren in de Cursus MicroStation 2D Gevorderd

Geavanceerde Tekentechnieken en Automatisering

In de wereld van CAD-software is de mogelijkheid om niet alleen nauwkeurig te tekenen, maar ook efficiëntie en precisie in je werkproces te integreren, wat echt het verschil maakt. MicroStation 2D biedt geavanceerde tekentechnieken en automatiseringsopties die je projecten naar een hoger niveau tillen. Bij Geo-ICT richten we ons op deze aspecten om je te voorzien van de vaardigheden die nodig zijn om deze geavanceerde functies volledig te benutten.

Het verkennen van geavanceerde tekentechnieken in onze cursus omvat:

 • Templates en Dimstyles: Leer hoe je standaard templates kunt creĂ«ren en aanpassen voor je projecten, en hoe dimstyles je helpen om een consistente presentatie en nauwkeurigheid in je tekenwerk te handhaven.
 • Geavanceerde tekenfuncties: Duik dieper in de mogelijkheden van MicroStation om complexe ontwerpelementen te creĂ«ren, zoals geavanceerde geometrieĂ«n en parametrische modellering.

Automatisering speelt een cruciale rol in het verhogen van de productiviteit. In onze cursus besteden we aandacht aan:

 • Werken met VBA in MicroStation: Automatiseer routinetaken en pas MicroStation aan jouw specifieke werkstijl aan door Visual Basic for Applications te gebruiken.
 • Macro’s en programmeren: Leer hoe je repetitieve taken kunt automatiseren met macro’s, en verken de basis van programmeren binnen MicroStation om maatwerkoplossingen voor jouw projecten te ontwikkelen.

Deze geavanceerde technieken zijn niet alleen een manier om de kwaliteit van je werk te verbeteren, maar ze bieden ook de mogelijkheid om aanzienlijk tijd te besparen en de efficiëntie van je werkproces te verhogen. Ze stellen je in staat om:

 • Versnellen van werkprocessen: Door automatisering en slim gebruik van templates kun je sneller ontwerpen en aanpassingen doorvoeren.
 • Verhogen van nauwkeurigheid: Geavanceerde functies en automatisering verminderen de kans op fouten, wat leidt tot betrouwbaarder en nauwkeuriger werk.

Bij Geo-ICT begrijpen we het belang van deze geavanceerde vaardigheden in de hedendaagse geo-informatie en ontwerpwereld. Onze Cursus MicroStation 2D Gevorderd is ontworpen om je niet alleen te leren over deze technieken, maar ook om je in staat te stellen ze toe te passen in real-world projecten. Door deel te nemen aan onze cursus, krijg je toegang tot kennis en tools die essentieel zijn voor elke professionele gebruiker van CAD-software. Maak je klaar om de efficiëntie en kwaliteit van je ontwerpen te verhogen met de geavanceerde mogelijkheden van MicroStation 2D.

Werken met Externe References en VBA

In de geavanceerde fasen van ontwerpprojecten, is het essentieel om effectief te kunnen werken met externe references en Visual Basic for Applications (VBA) in MicroStation 2D. Deze functies bieden enorme voordelen op het gebied van projectbeheer en automatisering, wat cruciaal is voor het versnellen van het werkproces en het verbeteren van de nauwkeurigheid.

Externe references (XRefs) zijn een krachtige functie in MicroStation die het mogelijk maakt om bestanden van verschillende formaten te koppelen of in te sluiten in een tekening, zonder ze fysiek in het bestand te importeren. Dit bevordert een gestroomlijnd samenwerkingsproces en zorgt ervoor dat alle teamleden toegang hebben tot de meest actuele informatie. Enkele voordelen van het werken met externe references zijn:

 • Centralisatie van gegevens: Houdt projectbestanden georganiseerd en zorgt ervoor dat wijzigingen in Ă©Ă©n bestand automatisch worden bijgewerkt in alle gerelateerde documenten.
 • Verbeterde samenwerking: Maakt het gemakkelijker voor teams om samen te werken aan grote projecten, omdat iedereen toegang heeft tot dezelfde resources.
 • EfficiĂ«ntie in projectmanagement: Vermindert de bestandsgrootte en verbetert de laadtijden van projecten.

Aan de andere kant stelt Visual Basic for Applications (VBA) je in staat om aangepaste scripts en macro’s te schrijven die repetitieve taken automatiseren binnen MicroStation. Door VBA te gebruiken, kun je:

 • Automatiseren van routinetaken: CreĂ«er macro’s om terugkerende taken uit te voeren, wat tijd bespaart en consistentie in het werk bevordert.
 • Aanpassen van workflows: Ontwikkel aangepaste functies en tools die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van jouw projecten.

In onze Cursus MicroStation 2D Gevorderd bij Geo-ICT, besteden we specifieke aandacht aan het effectief gebruiken van deze functies. We bieden praktische oefeningen en voorbeelden die laten zien hoe je:

 • Externe references kunt beheren en optimaliseren voor jouw projecten.
 • Basis- tot geavanceerde VBA-scripts kunt schrijven om de productiviteit te verhogen.

Deze kennis stelt je in staat om de mogelijkheden van MicroStation 2D volledig te benutten, waardoor je niet alleen een meer efficiënte ontwerper wordt, maar ook iemand die in staat is complexe projectuitdagingen aan te gaan met vertrouwen en vaardigheid. Bij Geo-ICT geloven we dat het beheersen van deze geavanceerde tools en technieken essentieel is voor elke professional die streeft naar excellentie in de wereld van geo-informatie en ontwerp.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus MicroStation 2D Gevorderd?

Het kiezen van de juiste cursus voor het verder ontwikkelen van je CAD-vaardigheden is een belangrijke stap in je professionele groei. Bij Geo-ICT bieden we een Cursus MicroStation 2D Gevorderd aan die zich onderscheidt door een aantal unieke kenmerken die speciaal zijn ontworpen om aan jouw leerbehoeften te voldoen. Waarom zou je voor onze cursus kiezen? Hier zijn enkele redenen:

 • Praktijkgerichte Leerervaring: Onze cursus is niet alleen gericht op het overdragen van kennis, maar ook op het bieden van praktische ervaring door hands-on oefeningen en projectwerk. Dit zorgt ervoor dat je de geleerde vaardigheden direct kunt toepassen in de praktijk.
 • Deskundige Instructeurs: Onze docenten zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar hebben ook een diepgaande kennis van MicroStation 2D. Ze delen graag hun ervaringen en tips om jouw leerproces te verrijken.
 • Toegang tot de Laatste TechnologieĂ«n: We zorgen ervoor dat je leert met de meest actuele versie van MicroStation 2D en de laatste ontwikkelingen in de software leert kennen en gebruiken.
 • Flexibele Leerpaden: Of je nu je basisvaardigheden wilt opfrissen of diep wilt duiken in geavanceerde technieken, onze cursus is ontworpen om aan verschillende leerbehoeften te voldoen.
 • Ondersteuning na de Cursus: Ook na het afronden van de cursus staan we voor je klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden, zodat je verder kunt groeien in je professionele leven.

Kortom, onze Cursus MicroStation 2D Gevorderd biedt niet alleen een diepgaand inzicht in geavanceerde CAD-technieken en -technologieën, maar bereidt je ook voor op de echte uitdagingen waar je als professional mee te maken krijgt. Bij Geo-ICT zijn we toegewijd aan jouw succes en bieden we een leerervaring die je niet alleen vaardigheden bijbrengt, maar je ook inspireert om te innoveren en te excelleren in je vakgebied. Kies voor ons en zet de volgende stap in je carrière met vertrouwen en de juiste set aan vaardigheden.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  €895,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een korte herhaling van de basisprincipes van MicroStation 2D waarna er een uitleg van de geavanceerdere functies volgt. Na deze presentatie gaan we zelf aan de slag met MicroStation. We beginnen met het maken van templates en behandelen de commando’s en instellingen die nodig zijn om het werkproces te versnellen. Aan de hand van oefeningen krijgt u deze vaardigheden in de vingers.

  Dag 2

  De tweede dag bouwt voort op oefeningen van de eerste cursusdag. Op deze dag gaan we oefenen met levels tonen, converteren, filteren en volgorde instellen. Ook gaan we complexere figuren tekenen en wordt er een korte introductie van macro’s gegeven.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Werken met templates, dimstyles en textstyles.
  • Werken met plotinstellingen.
  • Werken met diverse functies van MicroStation.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over MicroStation 2D Gevorderd

  In deze cursus leer je geavanceerde functies van MicroStation, waaronder het werken met templates, dimstyles, plotinstellingen, en het gebruik van VBA.

  Ja, de cursus omvat onderwerpen zoals het werken met externe references, geavanceerde tekenfuncties, en het versnellen van je werkproces.

  De cursus biedt gedetailleerde instructies over het werken met plotinstellingen, inclusief het aanpassen van textstyles en commando’s.

  Deze cursus is een intensieve 2-daagse training, ontworpen om je snel op de hoogte te brengen van geavanceerde MicroStation vaardigheden.

  Ja, de cursus behandelt het importeren en converteren van bestanden, evenals het integreren van VBA in je MicroStation projecten.

  Absoluut, je leert hoe je macro’s kunt gebruiken en basisprogrammering kunt toepassen voor efficiĂ«nter gebruik van MicroStation.

  Je leert hoe je templates kunt maken voor de juiste instellingen in je tekeningen, zoals plotinstellingen, en hoe je verschillende dimstyles en textstyles efficiënt kunt aanmaken en aanpassen.

  De cursus behandelt het halen van elementen uit externe references, het tonen, converteren, filteren en instellen van levels, en het maken van grouped en named views.

  Ja, je leert complexere figuren en vlakken tekenen, wat essentieel is voor geavanceerd tekenwerk in MicroStation.

  De cursus biedt een korte inleiding tot macro’s en programmeren met VBA in MicroStation, wat je helpt om je tekenprocessen verder te automatiseren.