MicroStation 2D Gevorderd

CAD Cursusduur: 2 dagen

Regelmatig wordt in deze cursus voor gevorderden teruggegrepen naar commando’s uit de basiscursus MicroStation. Goede basiskennis is voor deelname aan de gevorderde training dan ook gewenst.

De cursus MicroStation 2D Gevorderd richt zich op de dieper liggende technieken en de uitgebreide commando’s van MicroStation, onder andere in: technieken om het werkproces te versnellen, het tekenwerk en printwerk deels te automatiseren en externe tekeningen te bewerken. We gaan templates maken om van te voren de juiste instellingen in je tekening te hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan plotinstellingen. Vervolgens zullen we verschillende dimstyles en textstyles aanmaken om efficiënter stylen van elementen aan te kunnen passen. We halen alle elementen of een selectie van elementen uit een externe reference. Ook gaan we levels tonen, converteren, filteren en de volgorde instellen. Waarna we grouped en enamed views aan gaan maken. Ook zullen we wat complexere figuren gaan tekenen en gaan we vlakken tekenen. Als laatste geven we een korte inleiding in macro’s, dit is programmeren met VBA in MicroStation.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €795,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een korte herhaling van de basisprincipes van MicroStation 2D waarna er een uitleg van de geavanceerdere functies volgt. Na deze presentatie gaan we zelf aan de slag met MicroStation. We beginnen met het maken van templates en behandelen de commando’s en instellingen die nodig zijn om het werkproces te versnellen. Aan de hand van oefeningen krijgt u deze vaardigheden in de vingers.

  Dag 2

  De tweede dag bouwt voort op oefeningen van de eerste cursusdag. Op deze dag gaan we oefenen met levels tonen, converteren, filteren en volgorde instellen. Ook gaan we complexere figuren tekenen en wordt er een korte introductie van macro’s gegeven.

  Leerdoelen

  • Werken met templates, dimstyles en textstyles.
  • Werken met plotinstellingen.
  • Werken met diverse functies van MicroStation.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.