ArcGIS Pro 3D Basis

GIS Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus leert u omgaan met de uitgebreide 3D-functionaliteit die ArcGIS Pro biedt. U bent reeds bekend met ArcGIS Pro 2D.

In de cursus ArcGIS Pro 3D Basis raakt u bekend met de ArcGIS Pro 3D omgeving en u leert de technieken om 3D-scenes op te bouwen en uit te breiden. Het importeren van 3D-data en het editen van 3D-features komt zeer uitgebreid aan de orde. Daarna leert u aan aantal functies kennen om 3D te visualiseren.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag worden de cursisten bekend gemaakt met de omgeving en de technieken om 3D-scenes op te bouwen en uit te breiden. Er wordt gekeken naar waar de 3D-data gevonden en geïmporteerd kan worden en hoe rasterdata toegevoegd kan worden.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag ligt de focus op het visualiseren van 3D-data. De cursisten gaan een map converteren naar een scene en leren deze vervolgens aan te passen. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een elevation surface. Ook worden de beste manieren om de data te delen en zichtbaar te maken gedeeld.

  Leerdoelen

  • 3D data importeren.
  • Bekend worden met 3D functies.
  • Map naar scene converteren.
  • Explore 3D data: zoeken, importeren, weergeven en bewerken van 3D data.
  • Toevoegen van rasterdata: rasterdata bestaat uit een groot aantal pixels met ieder een eigen waarde. Hoewel het er anders uitziet dan data, voeg je het toe aan de map op dezelfde manier.
  • Converteren van een map naar een scene: ArcGIS Pro converteert een map naar een global scene waarin de gehele wereld wordt weergegeven als een bolvormige globe.
  • Toevoegen van een elevation surface: u gaat meerdere high resolution raster layers toevoegen als elevation surface.
  • Extrude features naar 3D symbology: extrusion is het process van verticaal stretching van een vlakke 2D shape. Daarmee maak je een 3D object in een scene.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.