ArcGIS Pro 3D Basis

GIS Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus leert u omgaan met de uitgebreide 3D-functionaliteit die ArcGIS Pro biedt. U bent reeds bekend met ArcGIS Pro 2D.

In de cursus ArcGIS Pro 3D Basis raakt u bekend met de ArcGIS Pro 3D omgeving en u leert de technieken om 3D-scenes op te bouwen en uit te breiden. Het importeren van 3D-data en het editen van 3D-features komt zeer uitgebreid aan de orde. Daarna leert u aan aantal functies kennen om 3D te visualiseren.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag worden de cursisten bekend gemaakt met de omgeving en de technieken om 3D-scenes op te bouwen en uit te breiden. Er wordt gekeken naar waar de 3D-data gevonden en geïmporteerd kan worden en hoe rasterdata toegevoegd kan worden.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag ligt de focus op het visualiseren van 3D-data. De cursisten gaan een map converteren naar een scene en leren deze vervolgens aan te passen. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een elevation surface. Ook worden de beste manieren om de data te delen en zichtbaar te maken gedeeld.

  Leerdoelen

  • 3D data importeren.
  • Bekend worden met 3D functies.
  • Map naar scene converteren.
  • Explore 3D data: zoeken, importeren, weergeven en bewerken van 3D data.
  • Toevoegen van rasterdata: rasterdata bestaat uit een groot aantal pixels met ieder een eigen waarde. Hoewel het er anders uitziet dan data, voeg je het toe aan de map op dezelfde manier.
  • Converteren van een map naar een scene: ArcGIS Pro converteert een map naar een global scene waarin de gehele wereld wordt weergegeven als een bolvormige globe.
  • Toevoegen van een elevation surface: u gaat meerdere high resolution raster layers toevoegen als elevation surface.
  • Extrude features naar 3D symbology: extrusion is het process van verticaal stretching van een vlakke 2D shape. Daarmee maak je een 3D object in een scene.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over ArcGIS Pro 3D Basis

  In deze cursus leer je de basisprincipes van 3D-kaartvorming met ArcGIS Pro, inclusief het creëren en analyseren van 3D-gegevens.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals die hun vaardigheden willen opfrissen, en iedereen die geïnteresseerd is in 3D-geografische informatiesystemen.

  De cursus is een 2-daagse training, ontworpen om een intensieve leerervaring te bieden.

  Ja, na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname van Geo-ICT Training Center, erkend door de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden (NRTO).

  Ja, de cursus biedt de flexibiliteit om online of op locatie deel te nemen, afhankelijk van je voorkeur.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan) of door contact op te nemen via info@geo-ict.nl.

  Ja, de cursus omvat zowel theoretische als praktische onderdelen om een grondig begrip van ArcGIS Pro 3D te garanderen.

  Je leert 3D-data importeren, werken met 3D-functies, converteren van maps naar scenes, 3D-data verkennen, rasterdata toevoegen, en features extruderen naar 3D-symbolen.

  De cursus bestaat uit twee dagen. Op de eerste dag maak je kennis met de 3D-omgeving van ArcGIS Pro en leer je 3D-scenes opbouwen. Op de tweede dag ga je dieper in op het importeren en bewerken van 3D-data.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen via e-mail. Voor praktische problemen bieden we ook 1-op-1 online maatwerklessen aan.