BricsCAD voor AutoCAD kenners

CAD Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus BricsCAD voor AutoCAD kenners maken we van u, een AutoCAD kenner, ook BricsCAD kenner. In de cursus worden vergelijkingen met AutoCAD gemaakt zodat de overgang vloeiend verloopt. 

Geo-ICT Training Center, Nederland - BricsCAD voor AutoCAD kennersDe cursus BricsCAD voor AutoCAD kenners is geschikt voor mensen die AutoCAD reeds goed kennen, maar ook veel te maken hebben of krijgen met BricsCAD. Er zitten wat verschillen tussen beide softwarepakketten. Daarom wordt er gekeken naar de taal van AutoCAD en hoe zich dat vertaald in BricsCAD. Welke functies zijn hetzelfde en welke wezenlijk verschillend? En wat zijn de mogelijkheden van uitwisseling? Op al deze vragen zal tijdens de cursus BricsCAD voor AutoCAD kenners een antwoord gegeven worden.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €795,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de functie en mogelijkheden van BricsCAD wordt uitgelegd. Dit wordt opgevolgd met een duidelijke uiteenzetting van de verschillen tussen BricsCAD en AutoCAD. Hierna maakt u kennis met de interface van BricsCAD. De docent zal de functies en hun plaats bespreken. Hierna gaat u met diverse praktijkoefeningen zelf aan de slag met BricsCAD om het programma onder de knie te krijgen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de basisprincipes van de eerste dag herhaald en wordt er verder geoefend met BricsCAD. Er wordt geoefend met de geavanceerde tekenfuncties en de mogelijkheden voor uitwisseling. Ook is er op deze dag ruimte voor eigen inbreng van de cursisten en de vragen die zij hebben vanuit hun eigen vakgebied.

  Leerdoelen

  • Het leren begrijpen van de interface en functionaliteiten van BricsCAD: Een belangrijk leerdoel voor AutoCAD-gebruikers die overstappen naar BricsCAD is om vertrouwd te raken met de gebruikersinterface en de belangrijkste tools en functies van BricsCAD. Dit omvat het leren navigeren door de interface, het openen en opslaan van tekeningen, het werken met lagen en het gebruik van de opdrachtregel.
  • Het ontwikkelen van vaardigheden voor het uitvoeren van basisbewerkingen in BricsCAD: AutoCAD-gebruikers hebben al ervaring met CAD-bewerkingen, maar ze moeten leren hoe ze vergelijkbare bewerkingen kunnen uitvoeren in BricsCAD. Dit omvat het leren tekenobjecten te maken, bewerken, verplaatsen, kopiëren en roteren, het maken en bewerken van tekst en het werken met objecten op verschillende lagen.
  • Het leren van geavanceerde modellerings- en ontwerptechnieken in BricsCAD: Naast de basisbewerkingen biedt BricsCAD ook geavanceerde modellerings- en ontwerpmogelijkheden. Leerdoelen kunnen bijvoorbeeld het leren werken met 3D-modellen, het maken van complexe objecten met behulp van solide modelleringstechnieken, het toepassen van materialen en texturen, en het maken van animaties of presentaties van ontwerpen omvatten.
  • Het ontwikkelen van efficiëntie en productiviteit in BricsCAD: AutoCAD-gebruikers zijn vaak gewend aan specifieke werkwijzen en sneltoetsen. Een leerdoel kan zijn om de productiviteit te verhogen door het leren van handige tips, trucs en sneltoetsen in BricsCAD. Dit omvat bijvoorbeeld het leren gebruiken van de dynamische invoer, het maken van aangepaste werkbalken en menu’s, en het automatiseren van taken met behulp van macro’s of scripts.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.