BricsCAD voor AutoCAD kenners

CAD Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus BricsCAD voor AutoCAD kenners maken we van u, een AutoCAD kenner, ook BricsCAD kenner. In de cursus worden vergelijkingen met AutoCAD gemaakt zodat de overgang vloeiend verloopt. 

Geo-ICT Training Center, Nederland - BricsCAD voor AutoCAD kennersDe cursus BricsCAD voor AutoCAD kenners is geschikt voor mensen die AutoCAD reeds goed kennen, maar ook veel te maken hebben of krijgen met BricsCAD. Er zitten wat verschillen tussen beide softwarepakketten. Daarom wordt er gekeken naar de taal van AutoCAD en hoe zich dat vertaald in BricsCAD. Welke functies zijn hetzelfde en welke wezenlijk verschillend? En wat zijn de mogelijkheden van uitwisseling? Op al deze vragen zal tijdens de cursus BricsCAD voor AutoCAD kenners een antwoord gegeven worden.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €795,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de functie en mogelijkheden van BricsCAD wordt uitgelegd. Dit wordt opgevolgd met een duidelijke uiteenzetting van de verschillen tussen BricsCAD en AutoCAD. Hierna maakt u kennis met de interface van BricsCAD. De docent zal de functies en hun plaats bespreken. Hierna gaat u met diverse praktijkoefeningen zelf aan de slag met BricsCAD om het programma onder de knie te krijgen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de basisprincipes van de eerste dag herhaald en wordt er verder geoefend met BricsCAD. Er wordt geoefend met de geavanceerde tekenfuncties en de mogelijkheden voor uitwisseling. Ook is er op deze dag ruimte voor eigen inbreng van de cursisten en de vragen die zij hebben vanuit hun eigen vakgebied.

  Leerdoelen

  • Het leren begrijpen van de interface en functionaliteiten van BricsCAD: Een belangrijk leerdoel voor AutoCAD-gebruikers die overstappen naar BricsCAD is om vertrouwd te raken met de gebruikersinterface en de belangrijkste tools en functies van BricsCAD. Dit omvat het leren navigeren door de interface, het openen en opslaan van tekeningen, het werken met lagen en het gebruik van de opdrachtregel.
  • Het ontwikkelen van vaardigheden voor het uitvoeren van basisbewerkingen in BricsCAD: AutoCAD-gebruikers hebben al ervaring met CAD-bewerkingen, maar ze moeten leren hoe ze vergelijkbare bewerkingen kunnen uitvoeren in BricsCAD. Dit omvat het leren tekenobjecten te maken, bewerken, verplaatsen, kopiëren en roteren, het maken en bewerken van tekst en het werken met objecten op verschillende lagen.
  • Het leren van geavanceerde modellerings- en ontwerptechnieken in BricsCAD: Naast de basisbewerkingen biedt BricsCAD ook geavanceerde modellerings- en ontwerpmogelijkheden. Leerdoelen kunnen bijvoorbeeld het leren werken met 3D-modellen, het maken van complexe objecten met behulp van solide modelleringstechnieken, het toepassen van materialen en texturen, en het maken van animaties of presentaties van ontwerpen omvatten.
  • Het ontwikkelen van efficiëntie en productiviteit in BricsCAD: AutoCAD-gebruikers zijn vaak gewend aan specifieke werkwijzen en sneltoetsen. Een leerdoel kan zijn om de productiviteit te verhogen door het leren van handige tips, trucs en sneltoetsen in BricsCAD. Dit omvat bijvoorbeeld het leren gebruiken van de dynamische invoer, het maken van aangepaste werkbalken en menu’s, en het automatiseren van taken met behulp van macro’s of scripts.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over BricsCAD voor AutoCAD kenners

  Deze cursus is een gespecialiseerde training gericht op het leren van BricsCAD voor gebruikers die al bekend zijn met AutoCAD. Het is een 2-daagse training die de vertaalslag maakt van MicroStation naar BricsCAD.

  De cursus is ideaal voor zowel startende als ervaren geo-professionals, bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis van CAD-software willen uitbreiden of opfrissen.

  De cursus omvat onderwerpen zoals commando’s en functies van BricsCAD, geavanceerde tools voor tekenen en modelleren, en technieken voor data-uitwisseling, importeren en exporteren.

  BricsCAD biedt vergelijkbare functionaliteiten als AutoCAD maar met enkele geavanceerde functies en tools die specifiek zijn voor BricsCAD, zoals rendering en visualisatie.

  De cursus biedt een diepgaand inzicht in BricsCAD, helpt bij het efficiënter werken met CAD-software en biedt certificering die waardevol is voor professionele ontwikkeling in de geosector.

  De cursus duurt 2 dagen en is intensief opgezet om een diepgaand begrip van BricsCAD te bieden.

  De leerdoelen omvatten het begrijpen van de BricsCAD interface en functionaliteiten, het ontwikkelen van basis- en geavanceerde CAD-vaardigheden in BricsCAD, en het verhogen van efficiëntie en productiviteit in het gebruik van BricsCAD.

  Ja, de cursus omvat praktijkoefeningen waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met BricsCAD om de software grondig te leren kennen.

  Deze cursus is specifiek ontworpen voor AutoCAD gebruikers die willen overstappen naar BricsCAD. Het legt de nadruk op de verschillen en overeenkomsten tussen beide softwarepakketten.

  Ja, na de cursus kunnen deelnemers nog twee weken vragen stellen via e-mail, en er is ook de mogelijkheid voor 1-op-1 online maatwerklessen voor verdere ondersteuning.