BricsCAD voor MicroStation kenners

CAD

CAD

De cursus is geschikt voor mensen die MicroStation al goed kennen, maar ook te maken krijgen met BricsCAD.

Cursusduur: 2 dagen

Gegeven door:

Maarten Wouters

Introductie tot CAD

In de wereld van het ontwerpen en tekenen is Computer-Aided Design (CAD) niet meer weg te denken. Het stelt ingenieurs, architecten en ontwerpers in staat om met uiterste precisie complexe ontwerpen te creëren en te bewerken. CAD vormt de basis waarop talloze projecten in de bouw, werktuigbouwkunde, en natuurlijk de geo-informatie sector worden gerealiseerd. Een goede kennis van CAD-software is daarom onmisbaar voor professionals die in deze velden actief zijn.
BricsCAD Logo.
Onder de CAD-software zijn BricsCAD en MicroStation twee prominente namen, elk met hun eigen sterktes en gebruikersbasis. BricsCAD, ontwikkeld door Bricsys, is bekend om zijn krachtige 2D-teken en 3D-modelleringsmogelijkheden, en vooral om de compatibiliteit met de industrie-standaard .dwg bestandsformaat. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor diegenen die een efficiënte, kosten-effectieve CAD-oplossing zoeken. Aan de andere kant staat MicroStation, bekend om zijn robuuste prestaties in grootschalige infrastructuurprojecten, met sterke mogelijkheden in het beheer van gegevens en samenwerking in teamverband.

Voor professionals die ervaring hebben met MicroStation en overwegen de overstap naar BricsCAD te maken, biedt de Cursus BricsCAD voor MicroStation Kenners bij Geo-ICT een unieke kans. Deze cursus is niet alleen gericht op het aanleren van de basisvaardigheden in BricsCAD maar gaat ook dieper in op de vertaalslag van MicroStation naar BricsCAD, commando’s en functies, en specifieke tools zoals geavanceerde tools, tekenen en modelleren, data-uitwisseling, importeren en exporteren, en rendering en visualisatie. Door de focus op de praktische verschillen en overeenkomsten tussen de twee platformen, biedt Geo-ICT een pad naar soepele overgang en effectieve toepassing van BricsCAD in je werkzaamheden.

Wat is CAD en het belang ervan in de moderne techniek

CAD, ofwel Computer-Aided Design, is de hoeksteen geworden van moderne techniek en ontwerp. Deze technologie biedt een digitale werkruimte waarin je kunt ontwerpen, aanpassen, en testen zonder fysieke materialen te gebruiken. Het gebruik van CAD heeft de efficiëntie en precisie in de wereld van ontwerp en engineering naar een geheel nieuw niveau getild. Vooral in de geo-informatie en geodata-sectoren is het belang van CAD onmisbaar. Hiermee kunnen geografische locaties, stedelijke infrastructuur en landschappen met een ongekende nauwkeurigheid worden getekend en geanalyseerd.

Door CAD-software zoals BricsCAD te gebruiken, ben je in staat complexe 3D-modellen te creëren die kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van stedenbouwkundige planning tot de ontwikkeling van nieuwe producten. De overgang van traditionele tekenmethoden naar digitale ontwerpen heeft niet alleen de manier waarop we werken veranderd, maar ook de snelheid waarmee projecten van concept naar realisatie kunnen gaan aanzienlijk verhoogd.

Voor professionals die ervaring hebben met MicroStation, biedt de Cursus BricsCAD voor MicroStation Kenners bij Geo-ICT een unieke kans om hun vaardigheden uit te breiden naar BricsCAD. Deze cursus is niet alleen informatief, maar ook enorm waardevol voor hen die hun werkprocessen willen optimaliseren en de nieuwste tools in CAD-technologie willen benutten. Het belang van CAD in de moderne techniek kan niet worden onderschat, en door het beheersen van deze software, open je de deur naar ongekende mogelijkheden in ontwerp en innovatie.

Verschillen en overeenkomsten tussen BricsCAD en MicroStation

Wanneer je overstapt van MicroStation naar BricsCAD, zul je enkele opvallende verschillen, maar ook verrassende overeenkomsten ontdekken. Beide programma’s zijn krachtige tools in de wereld van CAD, maar ze hebben elk hun unieke kenmerken en voordelen. MicroStation staat bekend om zijn sterke prestaties in de ontwikkeling van grote en complexe infrastructuurprojecten, met een diepe integratie in de geo-informatie sector. BricsCAD, aan de andere kant, onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en de mogelijkheid om niet alleen te werken met 2D-tekeningen en 3D-modellering, maar ook met BIM (Building Information Modeling) en mechanisch ontwerp, allemaal binnen dezelfde softwareomgeving.

Een belangrijk verschil is de gebruiksvriendelijkheid; BricsCAD wordt vaak geprezen om zijn intuĂŻtieve interface en het gemak waarmee nieuwe gebruikers de software kunnen leren en gebruiken. Dit is vooral voordelig voor diegenen die de overstap maken van MicroStation, omdat BricsCAD een soepele overgang en een korte leercurve biedt.

Aan de andere kant hebben beide programma’s een sterke focus op geodata en de mogelijkheid om complexe geo-informatie nauwkeurig te verwerken en te visualiseren. Dit maakt ze beide uiterst waardevol voor professionals in de geo-sector. Een overeenkomst die vooral gewaardeerd wordt door gebruikers, is de robuuste ondersteuning voor het werken met grote datasets en complexe modellen, wat essentieel is voor het nauwkeurig plannen en uitvoeren van projecten in deze sector.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Cursus BricsCAD voor MicroStation Kenners bij Geo-ICT, biedt dit een uitgelezen kans om de nuances tussen deze twee platforms te verkennen. Het programma is ontworpen om niet alleen de verschillen te benadrukken, maar ook om te demonstreren hoe de sterke punten van BricsCAD kunnen worden benut in je bestaande werkprocessen, waardoor je efficiëntie en productiviteit naar een hoger niveau worden getild.

Wat je Zult Leren in de Cursus BricsCAD voor MicroStation Kenners

Basisvaardigheden en overgang van MicroStation naar BricsCAD

De overstap maken van MicroStation naar BricsCAD kan in het begin uitdagend lijken, maar met de juiste begeleiding en training worden deze uitdagingen kansen om je vaardigheden te verbreden en je werkprocessen te optimaliseren. Een van de eerste stappen in deze overgang is het versterken van je basisvaardigheden in CAD-software. Deze basisvaardigheden omvatten het begrijpen van de interface, navigatie, en het beheer van tekenlagen, evenals het aanleren van de commando’s en functies die specifiek zijn voor BricsCAD.

Wat BricsCAD bijzonder maakt, is de manier waarop het gebruikers in staat stelt om naadloos over te schakelen van 2D-tekenen naar 3D-modelleren, en zelfs naar meer geavanceerde functies zoals BIM en mechanisch ontwerp. Voor voormalige MicroStation-gebruikers biedt dit een kans om niet alleen hun kennisbasis uit te breiden maar ook om hun toolkit te diversifiëren en aan te passen aan een breder scala aan projecten.

De Cursus BricsCAD voor MicroStation Kenners bij Geo-ICT is speciaal ontworpen om deze overgang zo soepel mogelijk te maken. De cursus legt een sterke nadruk op praktische oefeningen en real-world toepassingen, waardoor je direct de voordelen van BricsCAD in je eigen projecten kunt ervaren. Van het importeren en exporteren van geodata tot het benutten van de geavanceerde teken- en modelleringsfuncties, je leert hoe je de unieke eigenschappen van BricsCAD kunt inzetten om efficiënter en effectiever te werken.

Bovendien zorgt de persoonlijke begeleiding en ondersteuning van Geo-ICT ervoor dat je niet alleen de software onder de knie krijgt, maar ook inzicht krijgt in hoe deze nieuwe vaardigheden kunnen worden toegepast binnen de context van je huidige en toekomstige projecten. Met deze kennis en expertise ben je goed uitgerust om de geo-informatie wereld te navigeren met meer vertrouwen en bekwaamheid.

Tekenen, modelleren en geavanceerde functies in BricsCAD

BricsCAD brengt een revolutie teweeg in de manier waarop professionals tekenen en modelleren, door een scala aan geavanceerde functies aan te bieden die verder gaan dan de traditionele CAD-software. Of je nu werkt aan geo-informatie projecten, stedelijke planning of complexe machineonderdelen, BricsCAD biedt de tools om je visie tot leven te brengen. Het programma ondersteunt zowel 2D-tekenen als 3D-modelleren, waardoor je de vrijheid hebt om te schakelen tussen dimensies afhankelijk van de eisen van je project.

Een van de meest opmerkelijke aspecten van BricsCAD is de Direct Modeling-technologie, waarmee je geometrie intuïtief kunt manipuleren zonder je zorgen te maken over de beperkingen van traditionele CAD-systemen. Dit betekent dat je snel wijzigingen kunt aanbrengen, experimenten kunt uitvoeren en ontwerpen kunt optimaliseren met een ongeëvenaarde flexibiliteit.

Daarnaast biedt BricsCAD unieke geavanceerde functies zoals BIM (Building Information Modeling) en mechanisch ontwerp binnen dezelfde softwareomgeving. Met de BIM-functionaliteit kun je gedetailleerde 3D-modellen van gebouwen creëren, compleet met nauwkeurige gegevens over materialen, kosten en planningsinformatie. Dit is vooral waardevol voor architecten en bouwkundig ingenieurs die werken aan duurzame en energie-efficiënte projecten. Het mechanische ontwerpaspect van BricsCAD is essentieel voor productontwerpers en ingenieurs, omdat het hen in staat stelt complexe onderdelen en samenstellingen te creëren met precisie en efficiëntie.

Voor degenen die overstappen van MicroStation naar BricsCAD, onthult de Cursus BricsCAD voor MicroStation Kenners bij Geo-ICT niet alleen hoe je deze geavanceerde functies kunt benutten, maar ook hoe je je bestaande kennis kunt toepassen in deze nieuwe en dynamische omgeving. Door deel te nemen aan deze cursus krijg je diepgaande inzichten in de mogelijkheden van BricsCAD, waardoor je in staat wordt gesteld om je ontwerp- en modelleringsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Data-uitwisseling: Importeren en exporteren tussen verschillende platformen

Een cruciale vaardigheid in het werken met CAD-software is het vermogen om data effectief te importeren en exporteren tussen verschillende platformen. Deze vaardigheid is essentieel, niet alleen voor het waarborgen van de continuïteit van projecten wanneer je overstapt tussen software zoals van MicroStation naar BricsCAD, maar ook voor het efficiënt samenwerken binnen multidisciplinaire teams die mogelijk verschillende systemen gebruiken.

BricsCAD blinkt uit in deze flexibiliteit, met uitgebreide ondersteuning voor diverse bestandsformaten. Dit maakt het niet alleen mogelijk om bestaande projecten naadloos over te zetten, maar verzekert ook dat je in staat bent om geo-informatie en andere belangrijke gegevens te delen met collega’s, klanten, en stakeholders, ongeacht de software die zij gebruiken. Het vermogen om complexe datasets en modellen gemakkelijk te importeren en exporteren, versterkt BricsCAD’s positie als een krachtige tool voor professionals in de geo-informatie sector.

In de Cursus BricsCAD voor MicroStation Kenners bij Geo-ICT krijg je hands-on ervaring met deze processen, leer je de beste praktijken voor data-uitwisseling, en ontdek je hoe je dit aspect van BricsCAD kunt maximaliseren om je workflow te optimaliseren. Door je vaardigheden te ontwikkelen in het efficiënt beheren van data-uitwisseling, ben je beter voorbereid op de uitdagingen van moderne projecten en kun je de samenwerking en het delen van informatie tussen teams en projectpartners verbeteren.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus BricsCAD voor MicroStation Kenners?

De keuze voor de Cursus BricsCAD voor MicroStation Kenners bij Geo-ICT is niet zomaar een keuze; het is een stap vooruit in je professionele ontwikkeling. Deze cursus onderscheidt zich door een aantal cruciale voordelen die het niet alleen een waardevolle leerervaring maken, maar ook een investering in je toekomst. Hier zijn enkele redenen waarom deze cursus de perfecte keuze voor jou kan zijn:

 • Deskundige Instructeurs: Onze trainers zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar hebben ook een diepe praktische kennis van zowel BricsCAD als MicroStation. Ze begrijpen de uitdagingen van de overstap en zijn er om je elke stap van de weg te begeleiden.
 • Praktijkgerichte Training: Wij geloven in leren door te doen. Daarom is onze cursus ontworpen met een sterke focus op praktische oefeningen die je direct kunt toepassen op je werk. Dit betekent dat je niet alleen leert over de functies van BricsCAD, maar ook hoe je deze kunt gebruiken in real-world projecten.
 • Flexibele Leerpaden: We begrijpen dat iedereen op een ander niveau begint. Onze cursus biedt daarom maatwerk oplossingen die passen bij jouw specifieke behoeften en ervaringsniveau.
 • Na de Cursus Ondersteuning: Onze betrokkenheid stopt niet wanneer de cursus eindigt. Wij bieden nazorg om ervoor te zorgen dat je de overstap naar BricsCAD met vertrouwen kunt maken en ondersteuning nodig hebt bij eventuele vragen of uitdagingen.

Enkele van de directe voordelen van het volgen van deze cursus zijn:

 • Verbeterde EfficiĂ«ntie: Leer hoe je sneller en effectiever kunt werken met BricsCAD’s geavanceerde tools.
 • Nieuwe Vaardigheden: Breid je expertise uit met kennis over 3D-modellering, BIM, en meer.
 • Concurrentievoordeel: Verhoog je waarde op de arbeidsmarkt door vaardig te worden in het gebruik van deze krachtige CAD-software.

Door je in te schrijven voor onze Cursus BricsCAD voor MicroStation Kenners, kies je niet alleen voor het leren van een nieuwe software; je kiest voor een uitgebreide ontwikkeling van je vaardigheden, ondersteund door experts in het veld, en toegang tot een gemeenschap die jouw professionele groei ondersteunt. Ben je klaar om de volgende stap in je carrière te zetten met Geo-ICT?

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €795,- Excl. btw

  €795,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de functie en mogelijkheden van BricsCAD wordt uitgelegd. Dit wordt opgevolgd met een duidelijke uiteenzetting van de verschillen tussen BricsCAD en Micro Station. Hierna maakt u kennis met de interface van BricsCAD. De docent zal de functies en hun plaats bespreken. Hierna gaat u met diverse praktijkoefeningen zelf aan de slag met BricsCAD om het programma onder de knie te krijgen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de basisprincipes van de eerste dag herhaald en wordt er verder geoefend met BricsCAD. Er wordt geoefend met de geavanceerde tekenfuncties en de mogelijkheden voor uitwisseling. Ook is er op deze dag ruimte voor eigen inbreng van de cursisten en de vragen die zij hebben vanuit hun eigen vakgebied.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Bekend worden met BricsCAD.
  • Vertaling kunnen maken tussen MicroStation en BricsCAD.
  • Verschillen kennen tussen MicroStation en BricsCAD.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over BricsCAD voor MicroStation kenners

  In deze cursus leer je hoe je de overstap maakt van MicroStation naar BricsCAD, inclusief de belangrijkste commando’s en functies.

  Ja, BricsCAD biedt vergelijkbare, zo niet geavanceerdere functies dan MicroStation, vooral op het gebied van tekenen, modelleren en data-uitwisseling.

  Deze cursus is ideaal voor zowel beginnende als ervaren geo-professionals die hun vaardigheden in CAD software willen uitbreiden of opfrissen.

  De cursus biedt een grondige behandeling van BricsCAD commando’s en functies, met een focus op praktische toepassingen en technieken.

  De cursus duurt twee dagen en is gestructureerd om een intensieve, maar begrijpelijke leerervaring te bieden.

  Ja, de cursus omvat uitgebreide modules over tekenen en modelleren met BricsCAD.

  Absoluut, de cursus behandelt ook data-uitwisseling, inclusief importeren en exporteren van gegevens tussen BricsCAD en andere systemen.

  In de cursus worden de belangrijkste verschillen tussen MicroStation en BricsCAD uitgebreid behandeld, inclusief de unieke functies en mogelijkheden van uitwisseling tussen beide softwarepakketten.

  De cursus begint met een presentatie over BricsCAD, gevolgd door een uiteenzetting van de verschillen met MicroStation. Vervolgens leer je de interface van BricsCAD kennen en ga je aan de slag met praktijkoefeningen.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail, en er is de mogelijkheid voor 1-op-1 online maatwerk lessen voor verdere ondersteuning.