QGIS Mariene Data

Hydrografie Cursusduur: 2 dagen

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die QGIS willen leren toepassen met mariene data.

De cursus QGIS Mariene data is ontworpen om deelnemers vertrouwd te maken met mariene data in het algemeen en het daarbij gebruiken van QGIS in het bijzonder. Tijdens de cursus leren cursisten hoe ze QGIS kunnen inzetten als een krachtig hulpmiddel om verschillende analyses met mariene data uit te voeren. De cursus combineert theoretische kennis met praktische oefeningen en is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in mariene wetenschappen, milieubeheer, kustzonebeheer en aanverwante gebieden die geospatiale data willen gebruiken en analyseren.

 

Geo-ICT Training Center, Nederland - cursus QGIS Mariene data

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Introductie tot QGIS en Basisfunctionaliteiten

  • Introductie tot QGIS: Overzicht van de interface, installatie van plugins, en het instellen van projecten.
  • Basis van geospatiale concepten: Coördinatensystemen, projecties, en datatypen specifiek voor mariene toepassingen.
  • Werken met mariene geospatiale data: Laden en visualiseren van bathymetrische data, kustlijnen, en habitatkaarten.
  • Eenvoudige ruimtelijke analyses: Meten van afstanden en oppervlaktes, basis buffering, en overlay-technieken.
  Dag 2

  Geavanceerde Analyse en Datavisualisatie

  • De analyses: Introductie tot ruimtelijke queries en geavanceerde analysemethoden voor mariene data.
  • Datamanagement: Organiseren van geospatiale data, werken met attribuuttabellen, en het gebruik van SQL-queries in QGIS.
  • Datavisualisatie en kaartcreatie: Ontwerpen van kaarten met aandacht voor schaal, legendes, en annotaties specifiek voor mariene toepassingen.
  • Integratie van externe data en webdiensten: Gebruik van online databronnen en het integreren van webgebaseerde kaartdiensten in QGIS-projecten.
  • Gebruik maken van de Copernicus Mariene dataservice.

  Leerdoelen

  • Begrip van geospatiale concepten: Deelnemers zullen een solide basis ontwikkelen in geospatiale concepten en hoe deze toe te passen zijn op mariene data.
  • Vaardigheid in QGIS: Deelnemers zullen leren hoe ze QGIS effectief kunnen gebruiken voor het laden, bewerken, analyseren en visualiseren van mariene geospatiale data.
  • Analyse van Mariene Data: Deelnemers zullen geavanceerde analysetechnieken beheersen om mariene geospatiale data te onderzoeken en interpretaties te maken.
  • Kaartcreatie en Datavisualisatie: Deelnemers zullen in staat zijn om professionele kaarten en visualisaties te creëren specifiek gericht op mariene data en projecten.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over QGIS Mariene Data

  Deze cursus biedt diepgaande kennis en vaardigheden voor het werken met QGIS, specifiek gericht op de verwerking en analyse van mariene data. Van basisbeginselen tot geavanceerde technieken, de cursus is ontworpen om professionals in de geosector volledig uit te rusten met de nodige tools voor mariene projecten.

  De cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, bedrijven in de geosector, omscholers, en onderwijsinstellingen die hun kennis willen uitbreiden of opfrissen in QGIS met een focus op mariene data.

  Onderwerpen omvatten introductie tot QGIS, mariene GIS technieken, oceaan data analyse, mariene gegevensverwerking, geavanceerde QGIS functies zoals datavisualisatie en 3D kaartmodellering, naast praktijkgerichte projecten en case studies.

  De cursus beslaat een periode van 2 dagen, waarbij elke sessie is ontworpen om zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden te bieden, inclusief hands-on projectwerk.

  De kosten voor deelname aan de cursus bedragen €1095,- excl. btw. Dit omvat alle cursusmaterialen, toegang tot software, en persoonlijke begeleiding door ervaren instructeurs.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat van Geo-ICT Training Center, Nederland, dat je vaardigheden in QGIS en mariene data analyse bevestigt.