Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: QField

De cursus QField duurt 1 dag en kost €695,- excl. BTW.

Omschrijving

Tijdens deze cursus leert u QField in te richten voor gebruik in het veld. 

Inhoud

QField is in de QGIS community nog in ontwikkeling, maar er is al heel veel mogelijk. De vereisten voor devices die in het veld gebruikt worden zijn anders dan voor desktopcomputers. Het scherm is kleiner, de invoerapparaten zijn anders en de taken zijn anders. QField heeft als doel de gebruiker te helpen de taken uit te voeren die hij moet uitvoeren zonder de gebruikersinterface te overbelasten. Dit betekent dat alleen taken die moeten worden uitgevoerd op het veld beschikbaar zijn via de interface. Al het andere is dat niet. Dit betekent dat alles zoals laagstyling, formulierdefinities en andere stappen voor projectinstellingen moeten worden gedaan op een computer waarop eerst QGIS is geïnstalleerd.

U leert in deze cursus QGIS Field in te richten op een Android Tablet PC. Als voorkennis is QGIS Basis vereist. U gaat een PostGre database uitlezen om vervolgens de data mee naar buiten te nemen om er dan offline mee te werken. U kunt in het terrein aanpassingen doen en daarna de PostGre dataset weer inlezen om de aanpassingen te verwerken.

Dagindeling

De cursus begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van QField worden uitgelegd. Hierna gaat u zelf aan de slag met het inrichten van QField op een Android Tablet en een PostGre database uitlezen. Als dat is gelukt gaat u naar buiten om offline met de data te werken en aanpassingen te doen. Daarna gaat u binnen de dataset wederom uitlezen en aanpassingen verwerken.

Leerdoelen

  • Bekend worden met QField
  • QField inrichten op een Android Tablet
  • Werken met data in QField

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: