Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online) , bij u in company 

Cursus: QField

Omschrijving

De cursus QField duurt 1 dag en kost €595,-. 

Als voorkennis is QGIS Basis vereist. Deze is in de QGIS community nog in ontwikkeling maar er kan ook al heel veel. De vereisten voor devices die in het veld gebruikt worden zijn anders dan voor desktop computers. Het scherm is kleiner, de invoerapparaten zijn anders en de taken zijn anders.

Inhoud Cursus QField:

QField heeft als doel de gebruiker te helpen de taken uit te voeren die hij moet uitvoeren zonder de gebruikersinterface te overbelasten. Dit betekent dat alleen taken die moeten worden uitgevoerd op het veld beschikbaar zijn via de interface. Al het andere is dat niet. Dit betekent dat alles zoals laagstyling, formulierdefinities en andere stappen voor projectinstellingen moeten worden gedaan op een computer waarop eerst QGIS is geïnstalleerd.

U leert in deze cursus QGIS Field in te richten op een Android Tablet PC. U gaat een PostGre database uitlezen om vervolgens de data mee naar buiten te nemen om er dan offline met te werken. U kunt in het terrein aanpassingen doen en daarna de PostGre dataset weer inlezen om de aanpassingen te verwerken.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven


    ApeldoornOnline

    Groepskorting

    Indien u meerdere cursisten aanmeldt voor deze cursus geldt een korting van 25% op de 2e cursist, 50% op de 3e cursist en 75% op de 4e, 5e, 6e ,7e en 8e cursist.

    Wellicht heeft u ook interesse in: