Geo-ICT Training Center, Nederland

200 cursussen, 20 online supports,

60 moocs, 10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Cursus: Python en Dynamo

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

Deze cursus Python en Dynamo duurt 2 dagen en kost € 995,-. 

Groepskorting: Indien u meerdere cursisten aanmeldt voor deze cursus geldt een korting van 25% op de 2e cursist, 50% op de 3e cursist en 75% op de 4e,5e,6e,7e en 8e cursist.

Basiskennis van Python is vereist als voorkennis. Daarnaast is ook basiskennis van Revit Archtecture en van Dynamo vereist

Inhoud

Dynamo is een visuele programmeertool die werkt met Revit. Dynamo breidt de kracht van Revit uit door op een meer toegankelijke manier toegang te bieden tot de Revit API (Application Programming Interface). In plaats van het typen van code, maakt u met Dynamo programma's door grafische elementen genaamd "nodes" te manipuleren. Het is een benadering van programmeren die beter geschikt is voor visueel georiënteerde mensen, zoals architecten, ontwerpers en ingenieurs. Dynamo helpt je bij het automatiseren van herhalende opdrachten. Ook kan je nog meer toegang tot je data krijgen bijvoorbeeld in combinatie met excel. Je kunt gemakkelijk meerdere design opties uitproberen. Dynamo kan simulaties voor testen draaien om te controleren of jouw design wel daadwerkelijk werkt zoals het in de realiteit zou moeten zijn. Desondanks kan het toch handig zijn om in Dynamo met codes te werken. De functies van het visuele Dynamo kunnen namelijk worden uitgebreid met behulp van het tekstuele Python. Python biedt bijvoorbeeld veel meer manieren voor het behandelen voor conditionele beweringen en looping. Het is een krachtige tool die de mogelijkheden van Dynamo kan uitbreiden en met een paar coderegels veel nodes kan vervangen.

Leerdoelen van deze cursus Python en Dynamo:

  • De cursist weet de belangrijkste voordelen van Dynamo
  • De cursist leert Python scripts toe te passen in Dynamo
  • De cursist heeft kennis en inzicht over hoe Python het toepassen van Dynamo nog krachtiger kan maken.