Leergang Bodemonderzoek

GIS Cursusduur: 3 dagen

De komende jaren gaat er veel gebeuren in de openbare ruimte. Aan iedere bouw- en infra project gaat een gedegen bodemonderzoek vooraf.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Leergang Bodemonderzoek In deze leergang Bodemonderzoek leer je werken met geografische data aangevuld met bodemdata die middels veldonderzoek wordt verworven in het terrein.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1695,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Inleiding Bodemkaarten en Basisregistratie Ondergrond

  Op deze dag krijgt de cursisten een overzicht van het bodemonderzoek in Nederland in het algemeen. Wat is Basisregistratie Ondergrond? Wat gaat er aan vooraf? Voor welke bouw- en infra projecten vind bodemonderzoek plaats? En hoe en wat wordt er dan gerapporteerd.

  Dag 2

  Met QGIS bodemonderzoek projecten opzetten

  Op deze dag gaat u basisvaardigheden van QGIS opdoen en leert u plugins te installeren. U leert verschillende basiskaarten in QGIS te zetten en deze op verschillende manier te presenteren en te thematiseren. U gaat bodemdata importeren en exporteren. Daarna gaat u een vooronderzoek in QGIS uitvoeren met behulp van de bodemkaart Nederland en historische kaarten. U leert een eigen bodemdatabase aan te maken en deze te vullen en te bewerken. Verder komen de volgende zaken aan de orde: boorplannen, wisselwerking tussen AutoCAD, TerraIndex, en Geoserver, analyseren van geodata op zowel bodemkundig als op verontreinigingsniveau.

  Dag 3

  Een aantal aansprekende bodemonderzoek cases

  Er worden een aantal praktijkcases behandeld waardoor de cursist een goed beeld krijgt van hoe hij zich verder kan ontwikkelen tot bodemonderzoeker.

  Leerdoelen

  • Reeds aanwezig bronnen van geodata kunnen toepassen bij bodemonderzoek.
  • Inzicht en kennis van veldwerk onderzoek en de data die hieruit voortkomt leren toepassen bij bodemonderzoek.
  • Doen van bodemonderzoek en daarvan gedegen geografische presentaties en rapportages te maken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.