Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Web Django

De Web Django cursus duurt 3 dagen en kost €1795,- excl. BTW.

Voorkennis van Python is niet noodzakelijk maar kan het leerproces wel bevorderen. U kunt bijvoorbeeld de basiscursus Python volgen om uw kennis op dit gebied te vergroten.

Omschrijving cursus Web Django

De deelnemers leren omgaan met het Django framework voor het ontwikkelen van Python Web Applicaties. 

Inhoud

Eerst wordt een overzicht gegeven van de architectuur van het framework. Hoe wordt het geïnstalleerd en hoe kan de Admin-applicatie worden gebruikt? Vervolgens wordt ingegaan op het MVT pattern en hoe Models worden gemapped op de database. Hierbij komen de verschillende Field types en de data access API aan de orde. Ook Views en URL’s komen aan bod. Hierbij wordt ingegaan op het gebruik van reguliere expressies bij het mappen naar views.

Vervolgens wordt het gebruik van templates bij de opbouw van views aan de orde gesteld. Ook komt de creatie van Forms voor het opvangen van de input van de gebruiker aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan de validatie van Forms en het gebruik van de zogeheten ModelForms die afgeleid zijn van Model classes. Vervolgens wordt uitgebreid ingegaan op Object Relational Mapping en de performance optimalisatie bij het benaderen van de database. Tot slot staan een aantal geavanceerde onderwerpen op het programma zoals authenticatie, het werken met de REST Services en Unit Testing. Tegen het einde van de cursus hebben de deelnemers een complete applicatie gebouwd die voorzien is van een REST interface.

Dagindeling

Dag 1:

De cursus begint met een presentatie over de functies en mogelijkheden van Web Django. Hierna leert u hoe de architectuur van het framework is opgebouwd en hoe het wordt geïnstalleerd. Aan de hand van diverse oefeningen leert u de basisprincipes van het werken met Web Django.

Dag 2:

Op de de tweede cursusdag  staat in het teken van templates. U leert welke templates bij de opbouw van views gebruikt kunnen worden en leert u het ontwikkelen van Forms. Ook wordt er aandacht besteed aan Object Relational Mapping en de performance optimalisatie van de database.

Dag 3:

Op de laatste cursusdag leert u de geavanceerde functies die de Web Django software te bieden heeft zoals authenticatie. Door het maken van oefeningen maakt u zich de software eigen en heeft u bij het afronden van de cursus een complete applicatie gebouwd. 

Leerdoelen

  • Na de cursus kan de student zelfstandig Django applicaties maken
  • De student krijgt een idee van de voor- en nadelen van het Django framework

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in:

    •