Werken met GDAL

Programmeren Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus werken met GDAL leert de cursist geodata te bewerken en transformeren naar verschillende formaten door gebruik te maken van de het open source product GDAL. 

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus Werken met GDALIn de cursus Werken met GDAL maakt u kennis met deze translatiebibliotheek die vooral bedoeld is voor geografische dataformaten. GDAL kan met allerlei verschillende vector- en rasterformaten werken. Het is vrijgegeven door de Open Source Geospatial Foundation. De grote mogelijkheden van GDAL liggen in het feit dat alles opensource is. Iedereen kan dus verbeteringen voorstellen en zo GDAL verder brengen. Daarnaast is de code van GDAL vooral gebaseerd op C waardoor de uitvoering enorm efficiënt is. Je kan bijvoorbeeld de Python basiscursus volgen of QGIS basis, afhankelijk van welke kennis gemist wordt.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Tijdens de eerste dag van de cursus GDAL wordt er vooral ingegaan op de rastertranslaties.

  Dag 2

  De tweede dag staat meer in het teken van de vectortranslaties. Ten eerste zullen we de verschillende datatypes inladen en bekijken welke eigenschappen deze datatypes hebben. Met de rasterdataset zullen we wiskundige berekeningen doen om zo een soort suitability kaart te maken. Bij de vectordatasets zullen we vooral allerlei verschillende bestandsformaten omzetten naar andere bestandsformaten. Hierbij zullen we vooral in de Windows omgeving in de command prompt werken, maar we zullen ook een aantal Python scripts schrijven.

  Leerdoelen

  • De cursist kan na de cursus zelfstandig simpele bat bestanden aanmaken om zo werkzaamheden te automatiseren
  • Je kan GDAL als een extra tool in je toolkit gebruiken waar een GIS of CAD systeem de functionaliteit of snelheid niet voor heeft

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.