Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Delphi Programmeren

Omschrijving

De cursus Delphi programmeren duurt 3 dagen en kost € 1495,-.

In deze cursus leert u de basisprincipes van de programmeertaal Delphi.  Delphi is een 4e generatie programmeertaal. Het is de opvolger van de taal Turbo Pascal. Delphi is een objectgeoriënteerde programmeertaal en was jarenlang één van de meest professionele ontwikkeltalen. Na deze cursus bent u in staat zelfstandig Delphi-programma’s te ontwikkelen. Enige voorkennis met programmeren in het algemeen is handig maar niet vereist. Leren programmeren met Python zou een van de mogelijkheden zijn om meer programmeerervaring op te doen.

Inhoud Cursus: Delphi Programmeren

We zullen allereerst kennismaken met de software-ontwikkel omgeving Delphi. Ook zullen we projectstructuren aanbrengen. Delphi is zeer geschikt om zogenaamde Graphical User Interfaces (GUI) te maken. Bij het maken van GUI kom het component gebaseerd ontwikkelen aan bod. Dit houdt in dat we componenten gaan toevoegen aan de GUI. Hierbij kan je denken aan forms, event-handlers, properties, buttons, dialogs en menu’s. Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met algemene programmeerprincipes. We gaan onze code structuren en we gaan loops en if statements toepassen om zo keuzes en herhaling in onze code te verwerken. Om component gebaseerd te coderen zullen we ook gaan werken met classes.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze cursus:

Als laatst zullen we gaan werken met Delphi in samenwerking met een database. We leren hierbij connecties opzetten, tabellen en query’s implementeren.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven


    ContactlesOnline mee doen