Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Delphi Programmeren

De cursus duurt 3 dagen en kost € 1495,- excl. BTW.

Omschrijving

In deze cursus leert u de basisprincipes van de programmeertaal Delphi.  

Inhoud

Delphi is een 4e generatie programmeertaal. Het is de opvolger van de taal Turbo Pascal. Delphi is een objectgeoriënteerde programmeertaal en was jarenlang één van de meest professionele ontwikkeltalen. Na deze cursus bent u in staat zelfstandig Delphi-programma’s te ontwikkelen. We zullen allereerst kennismaken met de software-ontwikkel omgeving Delphi. Ook zullen we projectstructuren aanbrengen. Delphi is zeer geschikt om zogenaamde Graphical User Interfaces (GUI) te maken. Bij het maken van GUI kom het component gebaseerd ontwikkelen aan bod. Dit houdt in dat we componenten gaan toevoegen aan de GUI. Hierbij kan je denken aan forms, event-handlers, properties, buttons, dialogs en menu’s. Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met algemene programmeerprincipes. We gaan onze code structuren en we gaan loops en if statements toepassen om zo keuzes en herhaling in onze code te verwerken. Om component gebaseerd te coderen zullen we ook gaan werken met classes.

Dagindeling

Dag 1:

De eerste dag begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van Delphi worden besproken. Hierna gaat u met de docent de gehele software-ontwikkelomgeving doornemen zodat u uw weg in het programma kunt vinden. U gaat hierna meteen aan de slag met het ontwikkelen van een GUI. Aan de hand van oefeningen leert u uw eerste stappen te zetten bij het aanbrengen van projectstructuren en het het ontwikkelen van de GUI.

Dag 2:

Op de tweede dag wordt er verder gewerkt aan het ontwikkelen van de GUI. U leert component gebaseerd ontwikkelen en aan de hand van opdrachten begint uw GUI steeds meer vorm te krijgen.

Dag 3:

Tijdens de derde cursusdag gaat u uw GUI afronden. U leert de meer complexe functies van het software-ontwikkelomgeving gebruiken en sluit de cursus af met een volledig bruikbaar product.

 

Leerdoelen

 • De student kan met behulp van Delphi eenvoudige GUI maken
 • Je kan de verschillende programmeerconcepten toepassen in de praktijk
 • Objecten
 • Constructors
 • Inheritance
 • Encapsulation
 • Polymorfisme
 • Als laatst zullen we gaan werken met Delphi in samenwerking met een database. We leren hierbij connecties opzetten, tabellen en query’s implementeren.

  NeeJa


  Wellicht heeft u ook interesse in: