Zoek in meer dan 200
Geo-informatie cursussen

PostgreSQL en Python

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

Deze eendaagse cursus kost € 695,- PostgreSQL is een object-relational database management system (ORDDBMS) die veel wordt gebruikt binnen bedrijven. Python is een programmeertaal die veel toepassingen heeft. Eén van die toepassingen van python is bepaalde processen binnen PostgreSQL automatiseren. Enige voorkennis van zowel python en PostgreSQL is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Daarom kan ter voorbereiding op deze cursus een basiscursus python interessant zijn.

Inhoud

In deze cursus zal met behulp van python allerlei SQL commando’s worden uitgevoerd. Er zal automatische data worden ingeladen, aangepast of verwijdert. Daarnaast kunnen we data uit de database halen om analyses te doen. Een aantal belangrijke commando’s zullen aan bod komen. Er zal ten eerste verbinding worden gemaakt met de database. Waarna er handelingen worden uitgevoerd met het “execute” commando. Ten tweede zal er met een cursor object allerlei query’s worden uitgevoerd. Ook zal er gewerkt worden met het rollback commando. Dit commando kan bepaalde transacties terugdraaien. Commit is de tegenhanger van rollback. Hierbij kan een bepaalde transactie in de database wordt vastgelegd. Met de functie fetchall kunnen alle rijen in een tabel worden ingeladen, waarna verder met de data gewerkt kan worden. Tot slot zorgt de close functie ervoor dat de connectie netjes wordt afgesloten.

Bij het uitvoeren van de query’s in PostgreSQL zullen allerlei verschillende datatypes worden gebruikt. Denk hierbij een datetime, blob en spatial datatypes. Bij het inladen en werken met ruimtelijke data zullen we ppygis2 gebruiken. Er zullen ook een aantal foutmeldingen die kunnen ontstaan worden besproken.

Wat je na deze cursus kan:

  • Verbinding maken met de database via python
  • SQL commando’s uitvoeren middels python
  • Inladen van verschillende datatypes in PostgreSQL via python
  • Foutmeldingen kunnen interpreteren zodat werkzaamheden zelfstandig uitgevoerd kunnen worden
  • Automatisch transacties uitvoeren in PostgreSQL

PDF Icon

Deze pagina als PDF lezen? Klik dan op de knop hieronder.

Sluit Menu