Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: PostgreSQL en Python

Deze eendaagse cursus PostgreSQL en Python kost € 895,- excl. BTW. Enige voorkennis van Python is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Daarom kan ter voorbereiding op deze cursus een Basiscursus Python interessant zijn.

Omschrijving

In deze cursus PostgreSQL en Python zal met behulp van Python allerlei SQL commando’s worden uitgevoerd. Er zal automatische data worden ingeladen, aangepast of verwijderd.

Inhoud

PostgreSQL is een object-relational database management system die veel wordt gebruikt binnen bedrijven. Python is een programmeertaal die veel toepassingen heeft. Eén van die toepassingen is bepaalde processen binnen PostgreSQL automatiseren. Een aantal belangrijke commando’s zullen aan bod komen. Er zal ten eerste verbinding worden gemaakt met de database, waarna er handelingen worden uitgevoerd met het “execute” commando. Ten tweede zal er met een cursor object allerlei query’s worden uitgevoerd. Ook zal er gewerkt worden met het rollback commando. Dit commando kan bepaalde transacties terugdraaien. Commit is de tegenhanger van rollback. Hierbij kan een bepaalde transactie in de database wordt vastgelegd. Met de functie fetchall kunnen alle rijen in een tabel worden ingeladen, waarna verder met de data gewerkt kan worden. Tot slot zorgt de close functie ervoor dat de connectie netjes wordt afgesloten. Bij het uitvoeren van de query’s in PostgreSQL zullen allerlei verschillende datatypes worden gebruikt. Denk hierbij een datetime, blob en spatial datatypes. Bij het inladen en werken met ruimtelijke data zullen we ppygis2 gebruiken.

Dagindeling

De cursus zal beginnen met een korte presentatie waarin de basisprincipes van Python en PostgreSQL zullen worden behandeld. Hierna gaat u zelf aan de slag met praktijkoefeningen. Ten eerste zal er verbinding gemaakt worden met de database waarna u gaat oefeningen met het ‘execute’ commando. Ten tweede zal er gewerkt worden met de ‘rollback’ en ‘commit’ commando’s. Tot slot gaat er ook geoefend worden met de ‘close’ functie.

Leerdoelen

  • Verbinding maken met de database via Python
  • SQL commando’s uitvoeren middels Python
  • Inladen van verschillende datatypes in PostgreSQL via Python
  • Foutmeldingen kunnen interpreteren zodat werkzaamheden zelfstandig uitgevoerd kunnen worden
  • Automatisch transacties uitvoeren in PostgreSQL

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: