Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Python en Arduino 

Deze cursus Python en Arduino duurt 2 dagen en kost € 995,- excl. BTW.

Basiskennis van Python is vereist als voorkennis

Omschrijving

De cursist leert met Arduino microcontrollers en slimme objecten te bouwen.

Inhoud 

Met de Arduino is het mogelijk om objecten te creëren die reageren op hun omgeving door middel van inputsignalen. De Arduino kan hierop reageren met outputsignalen. De input kan gegenereerd worden door middel van schakelaars, lichtsensoren, bewegingsmeters, afstandsmeters, temperatuursensoren of op basis van commando’s van het internet. Dit kan verder uitgebreid worden met andere sensoren. Tijdens de cursus leer je de basis om met Python te kunnen programmeren. De Arduino zelf heeft ook een eigen taal (Arduino) die ook in de cursus wordt besproken. Na deze twee onderdelen zal er geprogrammeerd gaan worden op de Arduino met behulp van Python.

Dagindeling

Dag 1: 

De eerste cursusdag begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van de Arduino worden besproken. U leert op welke signaleren een Arduino kan reageren. Ook worden de basisprincipes van het programmeren met Python geleerd en leert u de taal van de Arduino. U krijgt deze dag oefeningen om het programmeren met Python onder de knie te krijgen.

Dag 2:

Op de tweede cursusdag leert u hoe een Arduino geprogrammeerd kan worden en welke stappen daarvoor nodig zijn. U bouwt deze dag aan de hand van opdrachten een eigen programma voor de Arduino.

Leerdoelen

  • De cursist leert hoe je de Arduino kan programmeren om op inputsignalen te reageren
  • De cursist kan daarnaast outputsignalen genereren met de Arduino
  • De cursist kent de basis syntax van python om te kunnen communiceren met de Arduino

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: