Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

Python TKinter GUI programming

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

Deze Python TKinter cursus duurt twee dagen en kost €1095,-. In de basiscursus Python heb je al kennis gemaakt met python en de syntax die daarbij hoort. De grote mogelijkheden van python zijn hierbij aanbod gekomen. Eén van de vele mogelijkheden is het maken van Graphical User Interfaces (GUI). Een GUI is veel gebruiksvriendelijker dan een Command Line Interface (CLI). Binnen python zijn er meerdere mogelijkheden om GUI te maken. Wij kiezen in deze cursus om met TKinter te werken. Eén groot voordeel van deze package is dat deze toegankelijk is en daarnaast volledig opensource. Daarnaast heeft TKinter veel kritiek gekregen in de afgelopen jaren, maar zijn de mogelijkheden die het bied uitgebreid. Deze cursus is interessant om te volgen na de basiscursus python om dieper in te gaan op één van de vele mogelijkheden die Python biedt.

Inhoud

In deze cursus zal ten eerste een uitleg worden gegeven over TKinter in de ruime zin. Hier zal ingegaan worden op de API van TKinter. Hierna zal de cursist een idee hebben van de mogelijkheden die TKinter biedt. Vervolgens zullen we aan de slag gaan met het maken van simpele GUI. Bij het maken van GUI's komen in ieder geval drie concepten aan bod. Widgets zijn de verschillende onderdelen die je op het scherm te zien krijgt. Denk hierbij aan knoppen, labels, tekstboxen, pulldown menu en nog veel meer. Geometry management geeft ons de mogelijkheid om deze objecten op bepaalde plaatsen op ons scherm te krijgen. Event handling zullen we nodig hebben om ervoor te zorgen dat er acties worden uitgevoerd wanneer er interactie plaatsvindt tussen de objecten en de gebruiker.

Wat je leert in deze cursus:

  • Je kan zelf simpele GUI maken
  • Je hebt een idee wat GUI programming in zijn algemeenheid inhoudt
  • De cursist heeft een idee hoe hij of zij met complexere GUI kan beginnen
  • Je hebt kennis van de TKinter API waardoor je zelfstandig applicaties kan maken

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand