Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Python TKinter

Deze Python TKinter cursus duurt twee dagen en kost €1095,- excl. BTW.

Basiskennis van Python is een vereiste.

Omschrijving

In deze cursus leert u de python bibliotheek Tkinter toe te passen om Graphical User Interfaces (GUI) te bouwen.

Inhoud

Binnen Python zijn er meerdere mogelijkheden om GUI te maken. Wij kiezen in deze cursus om met TKinter te werken. In deze cursus zal ten eerste een uitleg worden gegeven over TKinter in de ruime zin. Hier zal ingegaan worden op de API van TKinter. Hierna zal de cursist een idee hebben van de mogelijkheden die TKinter biedt. Vervolgens zullen we aan de slag gaan met het maken van simpele GUI. Bij het maken van GUI’s komen in ieder geval drie concepten aan bod. Widgets zijn de verschillende onderdelen die je op het scherm te zien krijgt. Denk hierbij aan knoppen, labels, tekstboxen, pulldown menu en nog veel meer. Geometry management geeft ons de mogelijkheid om deze objecten op bepaalde plaatsen op ons scherm te krijgen. Event handling zullen we nodig hebben om ervoor te zorgen dat er acties worden uitgevoerd wanneer er interactie plaatsvindt tussen de objecten en de gebruiker.

Dagindeling

Dag 1:

De eerste dag begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van TKinter worden besproken. Hierna gaat u met de docent de gehele software-ontwikkelomgeving doornemen zodat u uw weg in het programma kunt vinden. U gaat hierna meteen aan de slag met het ontwikkelen van een GUI. Aan de hand van oefeningen leert u uw eerste stappen te zetten bij het aanbrengen van projectstructuren en het het ontwikkelen van de GUI.

Dag 2:

Op de tweede dag wordt er verder gewerkt aan het ontwikkelen van de GUI. U leert component gebaseerd ontwikkelen en aan de hand van opdrachten begint uw GUI steeds meer vorm te krijgen.

Dag 3:

Tijdens de derde cursusdag gaat u uw GUI afronden. U leert de meer complexe functies van het software-ontwikkelomgeving gebruiken en sluit de cursus af met een volledig bruikbaar product.

Leerdoelen

  • De cursist kan zelf simpele GUIs maken
  • Je hebt een idee wat GUI Programming in zijn algemeenheid inhoudt
  • De cursist heeft een idee hoe hij of zij met complexere GUI kan beginnen
  • Je hebt kennis van de TKinter API waardoor je zelfstandig applicaties kan maken

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: