Apache Kafka

Data-Analyse Cursusduur: 2 dagen

Apache Kafka is een event streaming platform geschreven met Scala en Java. De software wordt gebruikt voor het behandelen van real-time data feeds. 

Streaming data vormt een steeds belangrijkere bron van informatie voor organisaties. Een voorbeeld zijn likes op Facebook en clicks op een website. Deze streaming data wordt gebruikt om transactionele data zoals orders, voorraad en shopping carts te verrijken. Al deze data is uitermate belangrijk om het klantgedrag en eventuele fricties goed te begrijpen en is voeding voor predictive analytics engines die het verschil kunnen maken.

Tijdens de cursus Apache Kafka zet u een cluster op dat grote hoeveelheden berichten kan verwerken. Het is een schaalbaar, fouttolerant, publiceer-abonneer berichtensysteem waarmee u gedistribueerde applicaties kunt bouwen en internetbedrijven zoals Internet, LinkedIn, Twitter, AirBnB en vele anderen kunt ondersteunen. Kleinschalige open-sourceprojecten komen en gaan, maar het lijkt erop dat dit product sterk in opkomst is.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag maakt u kennis met het programma. In een presentatie worden de functies en mogelijkheden van Apache Kafka duidelijk uiteengezet. Hierna gaat u het programma installeren en configureren. Onder begeleiding van de docent maakt u kennis van de functies en de interface. U maakt diverse opdrachten om het programma goed onder de knie te krijgen.

  Dag 2

  De tweede cursusdag staat in het teken van clusters en beheer. Aan de hand van opdrachten leer u clusters opzetten en hiermee te werken. Ook leert u hoe u Apache Kafka het best kunt beheren en beveiligen. Op deze dag is er ook ruimte voor inbreng van de cursisten om zo het maximale uit de cursus te kunnen halen.

  Leerdoelen

  Introductie

  • Overzicht van de software
  • Installatie
  • Configuratie
  • Schalen van de software
  • Cluster architectuur
  • Command Line tools
  Cluster opzetten
  • Cluster basis vanaf command line tool
  • Topics opzetten en managen
  • De producer gebruiken
  • De consumer gebruiken
  Beheer
  • Configuratie
  • Beheer vanaf de command line
  • Testen platform
  • Monitoren platform
  • Beveiliging

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Apache Kafka

  Deze 2-daagse cursus biedt een diepgaand inzicht in Apache Kafka, een event streaming platform. Je leert over real-time data feeds, het opzetten van een Kafka cluster, en het gebruik van Command Line tools.

  De cursus is ideaal voor zowel beginnende als ervaren geo-specialisten, bedrijven in de geosector, omscholers, en onderwijsinstellingen die hun kennis over Apache Kafka willen uitbreiden.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  Je leert hoe je Apache Kafka gebruikt voor event streaming, inclusief het verwerken van real-time data zoals social media interacties en website clicks.

  Data streaming is cruciaal in de geosector voor het real-time verwerken van grote hoeveelheden geografische data en sensorinformatie.

  Je leert hoe je streaming data verwerkt met Apache Kafka, inclusief het opzetten en beheren van clusters en het omgaan met grote hoeveelheden berichten.

  De cursus bestaat uit twee dagen. Op dag 1 krijg je een introductie en ga je aan de slag met installatie en configuratie. Dag 2 omvat meer geavanceerde onderwerpen zoals clusterbeheer en beveiliging.

  Je leert over de installatie, configuratie, en het schalen van Apache Kafka, evenals het opzetten en beheren van clusters en het gebruik van Command Line tools.

  Je kunt tot twee weken na de cursus vragen stellen via e-mail.

  Ja, de cursus kan zowel contact als online gevolgd worden. Voor online deelname gebruik je Google Meet vanaf je eigen laptop.