Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: JAVA leren Programmeren

De cursus JAVA programmeren duurt 3 dagen en kost € 1495,- excl. BTW.

Na deze cursus bent u in staat om zelfstandig JAVA applicaties te schrijven. Ervaring met programmeren is niet noodzakelijk, maar kan u enorm helpen om de concepten makkelijker tot u te nemen. Cursus programmeren met Python geeft u extra handvatten hierbij.

Omschrijving

In deze cursus leert u de taal JAVA in de volle breedte kennen en u doet diverse opdrachten.

Inhoud leren programmeren met JAVA

JAVA is een platformonafhankelijke, objectgeoriënteerde programmeertaal ontwikkeld door Sun Microsystems Inc. Tijdens deze training maakt u gebruik van een Eclipse ontwikkelomgevingAllereerst kijken we naar de manier waarop JAVA code omgezet wordt in byte code. Daarna zal een introductie worden gegeven in objectgeoriënteerd programmeren. Hierbij komen onderwerpen als classes, objecten en constructors aan de orde. Om in JAVA daadwerkelijk programmatuur te schrijven zullen een aantal standaard programmeerconcepten begrepen moeten worden. Denk hierbij aan datatypes, variabelen, strings, arrays, flow control en expressies. Nadat er zowel een bredere kennis is ontstaan van objectgeoriënteerd programmeren en standaard programmeerconcepten kan er dieper worden ingegaan op objectgeoriënteerd programmeren.  

Dagindeling

Dag 1:

De cursus begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van JAVA worden benoemd. Hierna leert u de basisprincipes van het programmeren met JAVA. Aan de hand van oefeningen maakt u de eerste stappen om JAVA eigen te maken.

Dag 2:

Op de tweede cursusdag ligt de focus op het object georiënteerd programmeren. U maakt diverse oefeningen onder begeleiding van de docent en leert u alle basisconcepten goed toepassen.

Dag 3:

Op de laatste cursusdag leert u werken met de complexere functies van JAVA. U leert diverse tools gebruiken en maakt oefeningen. Aan het einde van deze cursusdag kunt u vaardig en zelfstandig met JAVA kunnen werken.

Leerdoelen

 • De cursist kan zelfstandig JAVA-programmatuur schrijven
 • Je hebt kennis van basis programmeerconcepten
 • De cursist heeft een breder begrip gecreëerd van de mogelijkheden en de achtergrond van JAVA
Kennis van de volgende onderwerpen: 
 • Encapsulating data
 • Object references
 • Garbage collection
 • Overerving van classes
 • Method overloading en overriding
 • Polymorfisme
 • Abstract classes
 • Interfaces

Als van al deze kennis meer begrip is ontwikkeld zullen een aantal extra onderwerpen worden uitgelegd. Denk hierbij aan exception handling, packages en import statements, filesystem I/O en de JAVA API.

  NeeJa


  Wellicht heeft u ook interesse in: