Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Python voor beginnende programmeurs

Omschrijving

De cursus Python voor beginnende programmeurs duurt 4 dagen en kost €1725,-.

Tijdens de cursus Programmeren met Python voor beginnende programmeurs leert u alle essentiële aspecten van het programmeren in de objectgeoriënteerde scripttaal Python. Python is een taal die veel wordt gebruikt voor installatiescripts en prototypes van grote applicaties. U leert tijdens de training de syntaxis van deze programmeertaal. U leert daarnaast werken met de uitgebreide bibliotheek, die standaard in Python aanwezig is. Deze cursus is bestemd voor ontwikkelaars en systeembeheerders die willen leren programmeren in Python en andere personen die code willen begrijpen. Kennis en ervaring met programmeren is niet strikt noodzakelijk om deel te nemen aan deze cursus.

Inhoud Cursus: Python voor beginnende programmeurs

Eerst leer je Python installeren. Daarna kijken we naar de verschillende manieren om Python scripts uit te voeren. Ook worden de basisbegrippen van Python zoals declaraties, variabelen en control flow structures besproken. Ook wordt aandacht besteed aan de collection structures in Python zoals lists, tuples en dictionaries. Vervolgens wordt de focus gericht op het gebruik van functies in Python met de verschillende methoden van parameter passing, zoals by value en by reference. Ook de scope van variabelen en lambda-functies worden hierbij besproken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de opdeling van Python-software in modules. Voorts wordt objectgeoriënteerd programmeren met classes en objects in detail behandeld.

Ook komt de afhandeling van fouten in Python-scripts met behulp van exception handling aan de orde. Eveneens staat de functionaliteit van diverse Python library-functies voor het benaderen van files op het programma en wordt aandacht besteed aan database toegang tot de Python Database API. Het gebruik van diverse Python bibliotheken voor de interactie met XML-data wordt behandeld. Ten slotte wordt er gekeken naar verschillende Python libraries voor bijvoorbeeld reguliere expressies, networking, unit testing en date and time. De cursussen Python blockchain of Python TKinter zijn een mooi vervolg na deze cursus.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven


    Amsterdam

    Wellicht heeft u ook interesse in: