Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: MicroStation NLCS

Versie:  MicroStation Connect of MicroStation V8i

De cursus MicroStation V8i NLCS duurt 1 dag en kost € 695,- excl. BTW.

Omschrijving

NLCS staat voor Nederlandse CAD Standaard en is de nieuwe tekenstandaard voor de GWW sector. In deze cursus leert u deze standaard kennen en toepassen.

Inhoud

De NLCS is een initiatief van onder andere Rijkswaterstaat, de vier grote
gemeentes en een groot aantal toonaangevende ingenieursbureaus en wordt ondersteund door de CUR Bouw en Infra, het CROW en Stabu. Leer de NLCS begrijpen, toepassen, tekeningen maken en toetsen. Opdrachtgevers zullen de standaard moeten begrijpen om tekeningen te kunnen maken of te kunnen controleren. Opdrachtnemers zullen de NLCS moeten begrijpen om tekeningen te kunnen lezen en te kunnen maken. Speciaal voor deze doelgroepen hebben wij een NLCS cursus ontwikkeld. In deze cursus wordt duidelijk hoe de NLCS in elkaar zit en waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Met deze basis bent u in staat om snel en eenvoudig tekeningen te maken die voldoen aan de NLCS en te controleren of tekeningen voldoen aan de NLCS-standaard. 

Dagindeling

De cursus is globaal ingedeeld in twee delen. In het eerste deel gaan we in op de structuur van de NLCS en leert u begrijpen hoe deze standaard in elkaar zit. Hiervoor is geen specifieke voorkennis vereist. In het tweede deel leert u MicroStation tekeningen maken en toetsen conform de NLCS. Door dit tweede deel te volgen leert u in ieder geval wat u van een MicroStation tekenaar mag verwachten.

Leerdoelen

 • NLCS begrijpen en toepassen
 • NLCS tekeningen maken
 • NLCS Tooling leren kennen

  NeeJa


  Licenties:

  • De cursisten kunnen werken met laptops van Geo-ICT Training Center maar mogen ook hun eigen laptop meebrengen.
  • De cursisten hebben zelf bij de leverancier, Bentley, een login waarmee ze gebruik kunnen maken van een MicroStation Licentie.
  • Dit hebben zij bij hun werkgever of toekomstige werkgever. Het kan ook zijn dat zij daarop vooruitlopend tijdelijk gebruik maken van een trial licentie.