Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: SketchUp Basis

De cursus duurt 1 dag en kost € 595,-.

Omschrijving

Tijdens deze basiscursus worden de principes van het tekenen met SketchUp behandeld.

SketchUp is een computerprogramma waarmee in 3D kan worden getekend. Het programma is eind twintigste eeuw ontwikkeld om eenvoudiger 3D-objecten te ontwerpen dan de toenmalige 3D-programma’s, die vaak een cursus vereisten om de ingewikkelde software te kunnen bedienen. Enkele van zijn functies zorgen ervoor dat ontwerpers met hun ontwerpen kunnen “spelen”, iets wat onmogelijk is bij CAD-programma’s. Het is mogelijk om met behulp van SketchUp gebouwen te tekenen en deze gebouwen te tonen in Google Earth als driedimensionale objecten. Het programma bevat onder andere een heliodon (schaduwsimulator), maar de grootste doorbraak heeft dit programma te danken aan de Push-Pull-techniek, waarmee men vlakken van een 3D-model eenvoudig kan induwen of uittrekken.

Er bestaan twee varianten van het programma: SketchUp Make en SketchUp Pro. SketchUp Pro bevat meer functies dan SketchUp Make, maar de Pro-variant is niet gratis. Dit pakket is hier te downloaden.

Inhoud sketchup basis cursus

Stap voor stap wordt ingegaan op de commando’s en opties, waardoor inzicht wordt verkregen in de structuur en mogelijkheden van de software. De cursus SketchUp basis is zeer doelgroepgericht. De cursus is interessant voor diverse vakmensen zoals interieurontwerpers, hoveniers of tuinarchitecten en is zeer geschikt voor mensen die al 2D CAD kunnen tekenen en die nu de stap naar 3D willen maken. Tijdens de cursus ontvang u een goede handleiding en de docent helpt u met diverse oefeningen. Na de cursus kunt u zelf in de praktijk aan de slag.

Dagindeling

Leerdoelen

  • Kennis maken met SketchUp.
  • Leren werken met commando’s.
  • 2D converteren naar 3D.


    ContactlesOnline mee doen

    NeeJa
    Wellicht heeft u ook interesse in: