Cursus MicroStation 2D Basis

CAD Cursusduur: 3 dagen

In deze cursus MicroStation 2D Basis leert u zelfstandig 2D-tekeningen op te zetten en te bewerken binnen de structuur van een werkomgeving.

Doel van de cursus: De cursus MicroStation 2D Basis maakt deelnemers vertrouwd met de commando’s en functionaliteiten van MicroStation:

  1. Kennismaking met MicroStation:
    • Verkenning van de software-interface en functionaliteiten.
    • Accudraw voor nauwkeurig tekenwerk.
    • Introductie tot schermbesturing.
  2. Snap- en Tekenfuncties:
    • Verschillende snap- en tekenfuncties om nauwkeurige tekeningen te maken.
  3. Elementen Modificeren en Manipuleren:
    • Leren hoe elementen in tekeningen kunnen worden aangepast en gemanipuleerd.
  4. Werken met Lagen:
    • Plaatsen van elementen in verschillende lagen
    • Arceringen toe te voegen aan elementen.
  5. Selectietechnieken:
    • Verschillende methoden om elementen in complexe tekeningen te selecteren en bewerken.
  6. Cellen Gebruiken:
    • Cellen als verzamelingen van diverse elementen en hun toepassingen.
  7. Referentiebestanden (Reference Files):
    • Werken met externe bestanden (reference files) in MicroStation.
  8. Annoteren en Plotten:
    • Het toevoegen van annotaties en labels aan tekeningen.
    • Het voorbereiden van tekeningen voor afdrukken (plotting).

Wil je zelf eens MicroStation uitproberen? Download de trial.

Inschrijven






    Korting: 10% bij 3 cursisten
    15% vanaf 4 cursisten

    €1095,- Excl. btw

    Cursusduur: 3 dagen

    Dagindeling Cursus MicroStation 2D Basis

    Dag 1

    Kennismaken met MicroStation

    Op de eerste dag wordt de basis gelegd voor het werken met MicroStation. Na de installatie zal de docent de cursisten kennis laten maken met de interface en de verschillende muisfuncties van het programma. Hierna zal er gewerkt worden met Accudraw. Onder begeleiding van de docent worden verschillende oefeningen gemaakt waarmee de cursist de eerste stappen zet met het tekenen in MicroStation.

    Dag 2

    Tekenen in MicroStation

    De vaardigheden die de eerste cursusdag zijn opgedaan worden op de tweede cursusdag verder ontwikkeld. Deze dag staat in het teken van tekenen. De cursisten maken veel oefeningen om deze vaardigheid in de vingers te krijgen. Er zal gebruik gemaakt worden naar verschillende snap- en tekenfuncties en er zal geleerd worden hoe de elementen in de tekening gemodificeerd en gemanipuleerd kunnen worden. Ook zal er op deze dag aandacht worden besteed aan lagen en arceren.

    Dag 3

    Geavanceerde functies en selecties

    Op de laatste cursusdag worden de geavanceerde functies in het programma behandelt en leren de cursisten werken met selecties en cellen. Om verschillende bestanden in te laden leren de cursisten werken met reference files. Tot slot zullen de tekeningen geannoteerd en geplot worden.

    Na afloop van de cursus kan de cursist zelfstandig aan de slag als tekenaar in MicroStaion

    Leerdoelen Cursus MicroStation 2D Basis

    • Begrip van de basisprincipes: Een leerdoel kan zijn dat cursisten de basisprincipes van MicroStation 2D begrijpen. Dit omvat het verkennen van de gebruikersinterface, het begrijpen van de verschillende gereedschappen en opdrachten, en het leren navigeren door het programma.
    • Vaardigheden in het maken van tekeningen: Een belangrijk leerdoel kan zijn dat cursisten de vaardigheden ontwikkelen om 2D-tekeningen te maken met behulp van MicroStation. Dit omvat het leren tekenen van lijnen, vormen en symbolen, het toepassen van verschillende tekentechnieken, en het maken van gestructureerde en leesbare tekeningen.
    • Efficiënt gebruik van gereedschappen en functies: Een leerdoel kan zijn dat cursisten leren hoe ze efficiënt gebruik kunnen maken van de gereedschappen en functies van MicroStation 2D. Dit omvat bijvoorbeeld het leren werken met lagen en niveaus, het gebruik van annotatietools, het toepassen van maatvoering en het werken met tekst en labels.
    • Bestandsbeheer en samenwerking: Een ander leerdoel kan zijn dat cursisten leren hoe ze bestanden kunnen beheren en effectief kunnen samenwerken binnen MicroStation. Dit omvat het leren maken, openen, opslaan en exporteren van tekenbestanden, het begrijpen van bestandsindelingen en compatibiliteit, en het leren werken met referentiebestanden en externe gegevens.

     

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

    Andere cursussen

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.