Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online) , bij u in company 

Leergang: 3D Scanoperator

Omschrijving

De cursus 3D Scanoperator duurt 4 dagen en kost €1695,-.

De 4 cursusdagen vinden plaats in een doorlooptijd van 4 weken. De cursus gaat door bij minimaal 2 kandidaten en we werken met groepen van maximaal 8 kandidaten. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur.

De laatste jaren neemt de laserscantechniek een enorme vlucht. Zowel de hardware als software zijn gebruikersvriendelijker geworden zodat deze voor een breder publiek geschikt zijn. Daarnaast heeft het bedrijfsleven heeft veel 3D Scanoperators nodig. De apparatuur van tegenwoordig zijn zeer geavanceerd en zit vol software en dat betekent dat een (aankomend) geo-professional al vrij snel productief kan worden als 3D Scanoperator.

Dagindeling:

Tijdens de eerste dag van de cursus 3D scanoperator wordt er een kennismakingsrondje gedaan waarin iedere cursist zijn ervaringen en zijn kijk op het 3D scannen weergeeft.  Tijdens deze eerste  dag leert u de basisbegrippen van laserscannen, hoe u een laserscanmeting opzet, hoe u de kwaliteit kunt toetsen en uiteindelijk het resultaat kunt verwerken tot een eindproduct. 

Deze dag gaat u onder leiding van onze docent een aantal objecten in terrein scannen. Indien u zalf een laserscanner heeft mag u die mee brengen.

De metingen die gedaan zijn in dag 1 en 2 gaan we op deze dag verwerken met een CAD systeem. Er zijn veel CAD en GIS systemen waarop extensies zijn te installeren waarmee puntenwolken kunnen worden verwerkt. De docent legt een aantal van deze extensie uit en geeft de voor- en nadelen weer.

In deze dag leert u hoe een puntenwolk wordt omgezet naar een 3D model.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven


    ContactlesOnline mee doen

    Wellicht heeft u ook interesse in: