Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

ArcGIS en Python

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De cursus ArcGIS en Python programmeren duurt 3 dagen en kost €1395,-. Basiskennis van Python is een pré. In deze cursus leert u de basis van de taal Python. Hiermee gaat u applicaties ontwikkelen op ArcGIS. Op verschillende plekken in ArcGIS  is het mogelijk om Python toe te passen, bijvoorbeeld voor het maken van eigen extensies, het maken en aanpassen van tools of het selecteren via python-expressies. Ook bij het runnen van batchfiles kan Python worden gebruikt.

Inhoud:

Ten eerste gaan we kijken naar de positionering ten opzichte van vergelijkbare producten. Vervolgens gaan we kijken naar de belangrijkste eigenschappen en toepassingen van ArcGIS in samenwerking met Python. Daarna duiken we wat dieper in python en al de verschillend programmeer concepten die nodig zijn om met python in ArcGIS te programmeren. We zullen verschillende datatypes gebruiken zoals lists, tuples en dictionaries. Binnen python zorgt indentatie niet alleen voor structuur in de code. Maar het heeft daadwerkelijk invloed op de manier van uitvoeren.

Verder komen basisprincipes van programmeren aan bod. Denk hierbij aan control-flow statements en loops. Verder zullen we ook aandacht besteden aan Object Georiënteerd programmeren. Dit is een bepaalde manier van programmeren. Deze wordt veel gebruikt in ArcGIS.

Leerdoelen van deze cursus:

  •  U heeft de vele mogelijkheden gezien die ArcGIS biedt
  • U bent in staat om zelf aan het werk te gaan met Python en in ArcGIS eigen tools en applicaties te maken.

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand