Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: INSPIRE introductie

De cursus INSPIRE duurt 2 dagen en kost € 995,- excl. BTW.

Omschrijving

De regelgeving van de Infrastructure for Spatial Information in the European Community is een raamwerk met verschillende bouwstenen. Deze zijn te groeperen in clusters die in de cursus aan bod komen.

Inhoud 

Deze cursus gaat in op het raamwerk in zijn geheel en schetst de belangrijkste doelstellingen en implicaties. Daarna worden de verschillende onderdelen uitgediept, waarbij zoveel mogelijk wordt gekeken naar hoe deze in Nederland vorm krijgen. Deze cursus is bedoeld voor Geo-ICT adviseurs, databeheerders, (toekomstige) bronhouders van de INSPIRE thema’s, functioneel beheerders en GIS/CAD specialisten, maar ook voor iedereen die wil weten wat INSPIRE voor de geo-informatievoorziening in de eigen organisatie betekent.

Dagindeling

Dag 1

De cursus begint met een presentatie over de functie van INSPIRE en wat INSPIRE betekent voor de geo-wereld. Hierna leert u over geharmoniseerde data en -metadata. Hierbij wordt de focus gelegd op de Nederlandse werkwijze.

Dag 2

Op de tweede cursusdag leert u over de verschillende soorten netwerkdiensten zoals download services en view services. Vervolgens leert u over het toegankelijkheidsbeleid waarbij zaken zoals privacy, rechten en authenticatie aan de orde komen. Tot slot leert u over de monitoring van invoering in de verschillende landen.

Leerdoelen

 • Bekend worden met INSPIRE
 • Begrijpen wat INSPIRE voor de geo-wereld betekent
 • Geharmoniseerde data
 • Geharmoniseerde metadata
 • Verschillende soorten netwerkdiensten (download services, view services e.d.)
 • Toegankelijkheidsbeleid (inclusief zaken als privacy, digital rights management, authenticatie)
 • Monitoring van de invoering in de verschillende landen

  NeeJa


  Wellicht heeft u ook interesse in: