Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

WebGIS

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

Deze cursus WebGIS duurt 3 dagen en kost €1395,-- Binnen GIS is het niet noodzakelijk om te kunnen programmeren. Maar het geeft wel veel meer mogelijkheden als je wel kan programmeren. In deze cursus gaan we webmaps maken. In eerste instantie zullen we hier de programmeertalen PHP, HTML en Javascript voor gebruiken. Ook zullen we de database PostgreSQL gaan werken om de data die we willen presenteren op te slaan. Enige voorkennis met programmeren en databases is gewenst maar niet vereist. Je kan hiervoor bijvoorbeeld de cursus PostGIS volgen. Of de cursus leren programmeren met Python.

Inhoud

Tijdens deze cursus WebGIS zullen we eerst gaan kijken welke verschillende onderdelen nodig zijn om een webmap te maken. We gaan beginnen met een achtergrond plaatsen in de webmap. Daarna zullen we met Leaflet een aantal geografische elementen in de webmap plaatsen. Daarna zullen we data waarin wij geïnteresseerd zijn in PostGIS (database) plaatsen. Om vervolgens data vanuit de database in de webmap te plaatsen. Als laatste zullen we simpele GIS analyses uitvoeren in de webmap.

Leerdoelen van deze cursus

  • De student kan na deze cursus zelfstandig simpele webmaps maken met PHP, HTML en JavaScript
  • Je begrijpt hoe de verschillende onderdelen samenwerken om een webmap te maken

Bekijk al onze cursussen op alfabet.

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand