Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online) , bij u in company 

Cursus: WebGIS

Omschrijving

Deze cursus WebGIS duurt 3 dagen en kost €1495,-.

Binnen GIS is het niet noodzakelijk om te kunnen programmeren. Maar het geeft wel veel meer mogelijkheden als je wel kan programmeren. In deze cursus gaan we webmaps maken. In eerste instantie zullen we hier de programmeertalen PHP, HTML en Javascript voor gebruiken. Ook zullen we de database PostgreSQL gaan werken om de data die we willen presenteren op te slaan. Enige voorkennis met programmeren en databases is gewenst maar niet vereist. Je kan hiervoor bijvoorbeeld de cursus PostGIS volgen. Of de cursus leren programmeren met Python.

Inhoud Cursus WebGIS

Tijdens deze cursus WebGIS zullen we eerst gaan kijken welke verschillende onderdelen nodig zijn om een webmap te maken. We gaan beginnen met een achtergrond plaatsen in de webmap. Daarna zullen we met Leaflet een aantal geografische elementen in de webmap plaatsen. Daarna zullen we data waarin wij geïnteresseerd zijn in PostGIS (database) plaatsen. Om vervolgens data vanuit de database in de webmap te plaatsen. Als laatste zullen we simpele GIS analyses uitvoeren in de webmap.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven


    ApeldoornOnline

    Groepskorting

    Indien u meerdere cursisten aanmeldt voor deze cursus geldt een korting van 25% op de 2e cursist, 50% op de 3e cursist en 75% op de 4e, 5e, 6e ,7e en 8e cursist.