Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: WebGIS

Deze cursus WebGIS duurt 2 dagen en kost €1395,- excl. BTW.

Enige voorkennis met programmeren en databases is gewenst maar niet vereist. Je kan hiervoor bijvoorbeeld de cursus Postgis volgen of de cursus Leren programmeren met Python.

Omschrijving

In de cursus leert webmaps te maken. Python, HTML en Javascript worden daarbij gebruikt. Ook zullen we met de database PostgreSQL gaan werken om de data die we willen presenteren op te slaan. 

Inhoud

Tijdens deze cursus WebGIS zullen we eerst gaan kijken welke verschillende onderdelen nodig zijn om een webmap te maken. We beginnen met een achtergrond plaatsen in de webmap. Daarna zullen we met Openlayers een aantal geografische elementen in de web map plaatsen. Daarna zullen we data waarin wij geïnteresseerd zijn in PostGIS (database) plaatsen. Om vervolgens data vanuit de database in de web map te plaatsen. Als laatste zullen we simpele GIS-analyses uitvoeren in de webmap.

Dagindeling

Dag 1:

De cursus begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van WebGIS worden uitgelegd. Hierna leert u de basisprincipes van het programmeren met Python, HTML en Javascript. U begint vandaag aan het maken van uw eerste kaart. U leert hoe u het project van een kaart maken opzet en welke stappen er gevolgd moeten worden. U gaat aan de slag met het plaatsen van een achtergrond en leert hierna geografische elementen importeren.

Dag 2:

Op de tweede dag leert u werken met data. U leert waar u verschillende soorten data kunt vinden en hoe deze geïmporteerd kunnen worden. Ook leert u de beste manieren om de data in uw kaart te verwerken.

Dag 3:

Op de laatste dag leert u analyses maken met de data die u in uw kaart heeft geplaatst. U leert een aantal verschillende analyses en u leert hoe u de resultaten van uw analyses het beste kunt visualiseren. 

Leerdoelen

  • De student kan na deze cursus zelfstandig simpele webmaps maken met Python, HTML en Javascript
  • De student begrijpt hoe de verschillende onderdelen samenwerken om een webmap te maken

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: