MicroStation 2D Snel aan de slag

CAD Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus Snel aan de slag met MicroStation wordt ingegaan op de commando’s van MicroStation, waardoor inzicht wordt verkregen in de structuur en mogelijkheden van de software.

Deze cursus wordt meestal gegeven op de nieuwste Connect versie maar V8i is ook nog mogelijk.

In 2 dagen wordt een goede basis gelegd waarna de cursist in de praktijk zich verder kan ontwikkelen. De cursist leert onder meer tekenen, arceren, bematen en printen.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Kennismaken met MicroStation

  Op de eerste dag wordt de basis gelegd voor het werken met MicroStation. Na de installatie zal de docent de cursisten kennis laten maken met de interface en de verschillende muisfuncties van het programma. Hierna zal er gewerkt worden met Accudraw. Onder begeleiding van de docent worden verschillende oefeningen gemaakt waarmee de cursist de eerste stappen zet met het tekenen in MicroStation.

  Dag 2

  Tekenen in MicroStation

  De vaardigheden die de eerste cursusdag zijn opgedaan worden op de tweede cursusdag verder ontwikkeld. Deze dag staat in het teken van tekenen. De cursisten maken veel oefeningen om deze vaardigheid in de vingers te krijgen. Er zal gebruik gemaakt worden naar verschillende snap- en tekenfuncties en er zal geleerd worden hoe de elementen in de tekening gemodificeerd en gemanipuleerd kunnen worden. Ook zal er op deze dag aandacht worden besteed aan lagen en arceren.

  Leerdoelen

  • Bekend worden met de functies tekenen, arceren, bematen en printen.
  • Bovenstaande functies in Microstation gebruiken.
  Kennis van de volgende onderwerpen:
  • Muisfuncties
  • Accudraw
  • Schermbesturing
  • Snapfuncties
  • Lagen
  • Tekenfuncties
  • Modificeren en manipuleren
  • Arceringen
  • Selecties
  • Cellen
  • Reference files
  • Complexe elementen
  • Annotaties en Plotten

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over MicroStation 2D Snel aan de slag

  In deze 2-daagse cursus leer je de basisfuncties van MicroStation, waaronder tekenen, arceren en bematen, evenals het gebruik van Accudraw en de interface.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, omscholers en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in MicroStation willen ontwikkelen.

  MicroStation staat bekend om zijn robuuste functionaliteit en veelzijdigheid in ontwerp- en tekenprocessen, wat het een uitstekende keuze maakt voor professionals in de geosector.

  De cursus behandelt essentiële functies zoals tekenen, arceren, bematen, en het gebruik van commando’s en structuur binnen MicroStation.

  Je ontvangt gedetailleerde instructies over de installatie van MicroStation, zowel voor de Connect versie als voor V8i, als onderdeel van de cursusvoorbereiding.

  Ja, naast de basisvaardigheden worden ook geavanceerde functies zoals printen en specifieke tekencommando’s behandeld.

  Absoluut, de cursus omvat diverse oefeningen en praktijkvoorbeelden om de geleerde vaardigheden direct toe te passen.

  De cursus duurt 2 dagen en omvat een uitgebreide kennismaking met MicroStation, inclusief tekenen, arceren, bematen, en printen.

  De leerdoelen omvatten het bekend worden met functies zoals tekenen, arceren, bematen, printen en het gebruik van MicroStation-specifieke tools zoals Accudraw en muisfuncties.

  Ja, de cursus wordt meestal gegeven op de nieuwste Connect versie van MicroStation, maar training op V8i is ook mogelijk.