MicroStation 2D Snel aan de slag

CAD

CAD

In deze cursus Snel aan de slag met MicroStation wordt ingegaan op de commando’s van MicroStation, waardoor inzicht wordt verkregen in de structuur en mogelijkheden van de software.

Cursusduur: 2 dagen
0
0

Gegeven door:

Cursus MicroStation 2D Snel aan de slag

In de wereld van vandaag, waar de precisie en snelheid van ontwerpen en tekenen belangrijker zijn dan ooit, speelt CAD software een onmisbare rol. CAD, of Computer-Aided Design, is de technologie die het mogelijk maakt om met computers te ontwerpen en te tekenen, wat een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop we denken over en werken met ontwerp in verschillende industrieën, waaronder die van geo-informatie en geodata.

Het gebruik van CAD software biedt ontwerpers, ingenieurs, en architecten de gereedschappen om niet alleen nauwkeurige 2D-tekeningen te creëren, maar ook complexe 3D-modellen, een essentiële capaciteit in de planning en uitvoering van projecten in de geo-informatie sector. Met functionaliteiten die variëren van tekenen en arceren tot geavanceerde bematingstechnieken, heeft CAD software zich gevestigd als een kerninstrument in de gereedschapskist van de moderne ontwerper.

MicroStation, een prominent voorbeeld van CAD software, wordt breed erkend voor zijn krachtige mogelijkheden in zowel 2D- als 3D-ontwerp. Dit maakt het niet alleen een waardevol hulpmiddel voor professionals in de bouw en engineering, maar ook voor iedereen die werkt met geodata en ruimtelijke planning. Door de introductie van MicroStation en de focus op de integratie met Geo-ICT, wordt een brug geslagen tussen traditionele ontwerpmethoden en de toekomst van digitale creatie, waarbij precisie, efficiëntie en samenwerking voorop staan.

Bij Geo-ICT erkennen we het belang van CAD software in het hedendaagse digitale landschap en bieden we de Cursus MicroStation 2D Snel aan de Slag aan, ontworpen om je snel vertrouwd te maken met deze krachtige tool. Of je nu nieuw bent in het veld of je vaardigheden wilt aanscherpen, deze cursus biedt een solide basis in de basisfuncties en commando’s van MicroStation, evenals inzicht in hoe je deze kunt toepassen in jouw projecten.

Deze cursus wordt meestal gegeven op de nieuwste Connect versie maar V8i is ook nog mogelijk.

Wat is MicroStation?

MicroStation staat bekend als een van de meest robuuste CAD (Computer-Aided Design) softwareplatforms in de wereld van architectuur, engineering, en constructie. Het is een platform dat zowel voor tweedimensionaal (2D) als driedimensionaal (3D) ontwerp en tekenen wordt gebruikt, ontwikkeld en verkocht door Bentley Systems. Deze software is essentieel voor professionals die betrokken zijn bij het creëren van gedetailleerde ontwerpen van gebouwen, structuren, en infrastructuur, waarbij precisie en efficiëntie voorop staan.

Een van de sleutelfactoren die MicroStation onderscheidt, is zijn vermogen om 2D en 3D vectorgrafieken objecten en elementen te genereren, waardoor het een waardevol instrument is voor iedereen die werkt met geodata en geo-informatie. Bovendien bevat het bouwinformatiemodellering (BIM) functies, die een samenwerking tussen verschillende disciplines binnen de constructie-industrie vergemakkelijken, van het initiële ontwerp tot aan de bouw.

De software maakt gebruik van het toonaangevende DGN-bestandsformaat, waardoor ingenieurs, architecten en constructieprofessionals inspirerende projecten kunnen leveren door open samenwerking. Dit aspect is van cruciaal belang in een tijdperk waarin de complexiteit van projecten toeneemt en de noodzaak voor nauwkeurige data-uitwisseling en -beheer prominenter wordt.

Geo-ICT omarmt de kracht van MicroStation en biedt de Cursus MicroStation 2D Snel aan de Slag aan om deelnemers vertrouwd te maken met de fundamentele en geavanceerde mogelijkheden van deze software. Of het nu gaat om het ontwerpen van indrukwekkende 3D-modellen of het nauwkeurig uitwerken van 2D-tekeningen, MicroStation dient als een brug tussen de traditionele en digitale ontwerpwereld, een brug die je bij Geo-ICT kunt oversteken.

Door je te verdiepen in MicroStation via onze cursus, open je de deur naar een wereld waarin ontwerp, innovatie, en samenwerking centraal staan. Het is niet alleen een stap voorwaarts in je professionele ontwikkeling, maar ook een sprong vooruit in de manier waarop we denken over en werken met geodata en geo-informatie in de 21e eeuw.

De kracht van CAD Software

De evolutie van de techniek en de toepassing van geavanceerde software in het ontwerpproces hebben de moderne techniek ingrijpend veranderd. CAD software, met MicroStation als een van de koplopers, speelt hierin een cruciale rol. Deze tools stellen professionals in staat om met ongekende precisie en efficiëntie te werken, wat essentieel is in een tijd waarin de complexiteit van projecten en de eisen aan nauwkeurigheid alleen maar toenemen.

De ware kracht van CAD software ligt in de veelzijdigheid en de diepgang van de functies die het biedt. Van eenvoudige lijntekeningen tot complexe 3D-modellen, CAD stelt gebruikers in staat om elk aspect van hun ontwerp tot in het kleinste detail uit te werken. Deze capaciteit om gedetailleerde geodata en geo-informatie te manipuleren en visualiseren, maakt het een onmisbaar instrument in de wereld van architectuur, engineering en constructie.

Een bijzonder aspect van CAD software is het vermogen om niet alleen de ontwerpfase te ondersteunen, maar ook een brug te slaan naar de uitvoeringsfase. Met functies zoals bouwinformatiemodellering (BIM), kunnen projectteams samenwerken in een gedeelde digitale omgeving, wat de communicatie verbetert, fouten vermindert, en zorgt voor een soepeler projectverloop van begin tot eind.

De cursus MicroStation 2D Snel aan de Slag bij Geo-ICT is specifiek ontworpen om deelnemers te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om volledig gebruik te maken van deze krachtige software. Of het nu gaat om het tekenen van nauwkeurige plattegronden of het creëren van complexe infrastructuurprojecten, de cursus biedt een diepgaand begrip van hoe CAD software kan worden ingezet om de uitdagingen in de moderne techniek aan te gaan.

Wat ga je leren in de Cursus MicroStation 2D Snel aan de Slag

Basisfuncties en Commando’s van MicroStation

Wanneer je begint met de Cursus MicroStation 2D Snel aan de Slag bij Geo-ICT, duik je in de wereld van een van de meest geavanceerde CAD software op de markt. MicroStation staat bekend om zijn krachtige en uitgebreide reeks aan functies en commando’s, die het mogelijk maken om met uiterste precisie en efficiëntie te werken. Van het creëren van simpele schetsen tot het ontwerpen van complexe infrastructurele projecten, de mogelijkheden zijn haast eindeloos.

Een van de eerste dingen die je leert, zijn de basisfuncties van MicroStation, zoals tekenen, arceren en bematen. Deze functies vormen de kern van wat het betekent om in CAD te ontwerpen. Ze stellen je in staat om nauwkeurige en gedetailleerde tekeningen te maken, iets wat cruciaal is in de wereld van geo-informatie en geodata. Je leert hoe je lijnen, vormen en texturen kunt gebruiken om je ontwerpen tot leven te brengen en hoe je maten en schalen correct toepast om ervoor te zorgen dat je werk niet alleen artistiek, maar ook technisch correct is.

Daarnaast verdiep je je in de commando’s van MicroStation, die je controle geven over de software en je helpen efficiënter te werken. Het leren van sneltoetsen, het aanpassen van de interface naar jouw wensen, en het begrijpen van de structuur van het programma zijn essentiële vaardigheden die je ontwikkelt. Deze commando’s stellen je in staat om sneller en met meer vertrouwen te navigeren door je projecten, waardoor je productiviteit aanzienlijk wordt verhoogd.

De 2-daagse training die Geo-ICT aanbiedt, is niet alleen gericht op het aanleren van deze basisvaardigheden, maar ook op het toepassen ervan in realistische scenario’s. Door middel van oefeningen en praktijkvoorbeelden leer je hoe je de basisfuncties en commando’s van MicroStation kunt inzetten in je dagelijkse werk, waardoor je een solide fundament legt voor verdere verkenning en specialisatie in de software.

Kortom, het beheersen van de basisfuncties en commando’s van MicroStation bij Geo-ICT zet de eerste stap naar het worden van een bedreven gebruiker van deze krachtige CAD software. Of je nu een beginnende ontwerper bent of een ervaren professional die zijn vaardigheden wil uitbreiden, deze cursus biedt de kennis en tools die je nodig hebt om te slagen in de dynamische wereld van ontwerp en techniek.

Werken met Accudraw en de Interface

Een van de meest krachtige en gebruikersvriendelijke functies binnen MicroStation is Accudraw, een hulpmiddel dat de efficiĂ«ntie en nauwkeurigheid van het tekenproces aanzienlijk verhoogt. Accudraw fungeert als een slimme assistent, die je helpt bij het nauwkeurig positioneren van tekeningen door intuĂŻtieve commando’s en sneltoetsen. Of je nu bezig bent met het ontwerpen van complexe geodata structuren of eenvoudige 2D-tekeningen, Accudraw maakt het proces soepeler en sneller door je de mogelijkheid te geven om met minimale inspanning maximale precisie te bereiken.

De interface van MicroStation is een ander aspect dat bijdraagt aan de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van de software. Het is ontworpen met de gebruiker in gedachten, waardoor je eenvoudig toegang hebt tot alle nodige tools en functies. Van de basisfuncties zoals tekenen, arceren, en bematen, tot meer geavanceerde opties zoals het werken met lagen en het uitvoeren van 3D-modellering, de interface stelt je in staat om je volledig te concentreren op het creatieve proces, zonder dat je je verloren voelt in een zee van complexe menu’s en opties.

Bij Geo-ICT begrijpen we het belang van een solide basis in zowel de theorie als de praktische vaardigheden die nodig zijn om MicroStation effectief te gebruiken. Daarom leggen we in onze Cursus MicroStation 2D Snel aan de Slag een sterke nadruk op het werken met Accudraw en het vertrouwd raken met de interface. Dit zorgt ervoor dat je, ongeacht je ervaringsniveau, snel aan de slag kunt met je projecten en de volledige potentie van MicroStation kunt benutten.

Door je te verdiepen in deze aspecten van MicroStation, open je de deur naar een wereld van efficiëntie en precisie. Je wordt niet alleen vaardiger in het hanteren van de software, maar je leert ook hoe je de kracht van CAD software kunt inzetten om innovatieve oplossingen te creëren voor uitdagingen binnen de geo-informatie sector. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet bij Geo-ICT, ben je klaar om je stempel te drukken op de wereld van ontwerp en techniek.

Waarom kiezen voor onze Cursus MicroStation 2D?

In een wereld waar de geo-informatie en techniek zich sneller ontwikkelen dan ooit, is het van cruciaal belang om te investeren in kennis en vaardigheden die jou onderscheiden. Onze Cursus MicroStation 2D Snel aan de Slag biedt niet alleen een diepgaande kennis van een van de meest geavanceerde CAD software, maar geeft je ook de unieke voordelen die je nergens anders vindt. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus de perfecte keuze is voor jou:

 • Praktijkgerichte Aanpak: Wij geloven dat de beste manier om te leren door te doen is. Onze cursus is zo ontworpen dat je vanaf de eerste minuut hands-on ervaring opdoet, waardoor je de geleerde vaardigheden direct kunt toepassen in de praktijk.
 • Deskundige Instructeurs: Onze instructeurs zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar hebben ook een passie voor lesgeven. Ze staan klaar om hun kennis en ervaringen te delen, om jou te helpen je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.
 • Flexibele Leeromgeving: Wij begrijpen dat iedereen anders leert. Daarom bieden we verschillende leeropties aan om aan jouw behoeften te voldoen, van klassikale lessen tot online cursussen.

Wat maakt onze cursus uniek?

 • Toegang tot de Laatste Software: Wij zorgen ervoor dat je toegang hebt tot de nieuwste versie van MicroStation, zodat je altijd op de hoogte bent van de meest actuele tools en functies.
 • Focus op Geo-Informatie: Onze cursus legt een sterke nadruk op de toepassing van MicroStation in de wereld van geo-informatie en geodata. Dit is essentieel voor iedereen die wil werken in deze snelgroeiende sector.
 • Persoonlijke Ontwikkeling: Bij ons gaat het niet alleen om het leren van de software. We besteden ook aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling, om je niet alleen een betere ontwerper te maken, maar ook een completere professional.

Door te kiezen voor onze Cursus MicroStation 2D Snel aan de Slag, kies je niet alleen voor een opleiding, je kiest voor een investering in je toekomst. Bij Geo-ICT begrijpen we de uitdagingen van de moderne techniek en bieden we je de tools en kennis om deze met vertrouwen tegemoet te treden. Stap in de wereld van MicroStation met Geo-ICT aan je zijde en ontdek hoe ver je vaardigheden je kunnen brengen.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  €695,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste dag wordt de basis gelegd voor het werken met MicroStation. Na de installatie zal de docent de cursisten kennis laten maken met de interface en de verschillende muisfuncties van het programma. Hierna zal er gewerkt worden met Accudraw. Onder begeleiding van de docent worden verschillende oefeningen gemaakt waarmee de cursist de eerste stappen zet met het tekenen in MicroStation.

  Dag 2

  De vaardigheden die de eerste cursusdag zijn opgedaan worden op de tweede cursusdag verder ontwikkeld. Deze dag staat in het teken van tekenen. De cursisten maken veel oefeningen om deze vaardigheid in de vingers te krijgen. Er zal gebruik gemaakt worden naar verschillende snap- en tekenfuncties en er zal geleerd worden hoe de elementen in de tekening gemodificeerd en gemanipuleerd kunnen worden. Ook zal er op deze dag aandacht worden besteed aan lagen en arceren.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Bekend worden met de functies tekenen, arceren, bematen en printen.
  • Bovenstaande functies in Microstation gebruiken.
  Kennis van de volgende onderwerpen:
  • Muisfuncties
  • Accudraw
  • Schermbesturing
  • Snapfuncties
  • Lagen
  • Tekenfuncties
  • Modificeren en manipuleren
  • Arceringen
  • Selecties
  • Cellen
  • Reference files
  • Complexe elementen
  • Annotaties en Plotten
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over MicroStation 2D Snel aan de slag

  In deze 2-daagse cursus leer je de basisfuncties van MicroStation, waaronder tekenen, arceren en bematen, evenals het gebruik van Accudraw en de interface.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, omscholers en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in MicroStation willen ontwikkelen.

  MicroStation staat bekend om zijn robuuste functionaliteit en veelzijdigheid in ontwerp- en tekenprocessen, wat het een uitstekende keuze maakt voor professionals in de geosector.

  De cursus behandelt essentiële functies zoals tekenen, arceren, bematen, en het gebruik van commando’s en structuur binnen MicroStation.

  Je ontvangt gedetailleerde instructies over de installatie van MicroStation, zowel voor de Connect versie als voor V8i, als onderdeel van de cursusvoorbereiding.

  Ja, naast de basisvaardigheden worden ook geavanceerde functies zoals printen en specifieke tekencommando’s behandeld.

  Absoluut, de cursus omvat diverse oefeningen en praktijkvoorbeelden om de geleerde vaardigheden direct toe te passen.

  De cursus duurt 2 dagen en omvat een uitgebreide kennismaking met MicroStation, inclusief tekenen, arceren, bematen, en printen.

  De leerdoelen omvatten het bekend worden met functies zoals tekenen, arceren, bematen, printen en het gebruik van MicroStation-specifieke tools zoals Accudraw en muisfuncties.

  Ja, de cursus wordt meestal gegeven op de nieuwste Connect versie van MicroStation, maar training op V8i is ook mogelijk.