MicroStation Update

CAD

CAD

Deze praktische MicroStation V8i Update-cursus is voor de ervaren MicroStation-gebruiker die de nieuwste functionaliteiten van MicroStation Connect wil leren kennen. 

Cursusduur: 1 dag

Gegeven door:

Maarten Wouters

Introductie tot Geo-Informatie Technologie

In de wondere wereld van de geo-informatie technologie staat de integratie van locatie en data centraal. Deze fascinerende discipline combineert geografie, technologie, en informatie, en maakt het mogelijk om de aarde en haar complexiteiten op een gebruiksvriendelijke wijze te ontsluiten. Geo-informatie verwijst naar data met een ruimtelijke component, ofwel informatie die gekoppeld kan worden aan een specifieke locatie op onze planeet. Van digitale kaarten tot geavanceerde GIS (Geografisch Informatie Systeem) applicaties, geo-informatie technologie biedt de gereedschappen om onze wereld in detail te analyseren en te begrijpen.

In de context van Geo-ICT en de Cursus MicroStation Update, waar we de nieuwste functionaliteiten van MicroStation Connect leren kennen, wordt de waarde van geo-informatie technologie nog duidelijker. Het stelt ons in staat om met ongekende precisie en efficiëntie te werken, of we nu stedelijke plannen ontwikkelen, infrastructurele projecten uitvoeren, of simpelweg de schoonheid van onze planeet willen begrijpen.

Wat is Geo-Informatie Technologie?

Geo-informatie technologie dompelt ons onder in de wereld van locatiegebonden data, waarbij elk stukje informatie een digitale voetafdruk op onze planeet achterlaat. Maar wat houdt dit precies in? Simpel gezegd, het gaat over de wetenschap en technologie die ons in staat stellen om geografische data te verzamelen, te beheren, te analyseren, en te visualiseren. Deze technologie vormt de ruggengraat van systemen zoals GIS (Geografisch Informatie Systeem), die een cruciale rol spelen in hoe we de wereld om ons heen begrijpen en vormgeven.

De magie van geo-informatie technologie ligt in haar vermogen om de onzichtbare lijnen en verbanden tussen locaties te onthullen, ons inzichten te bieden die anders verborgen zouden blijven. Stel je voor: van het plannen van stedelijke infrastructuren tot het voorspellen van klimaatveranderingen, van het optimaliseren van routes tot het beheren van natuurlijke hulpbronnen, geo-informatie technologie speelt een onmisbare rol.

Belangrijk om te benadrukken is dat geo-informatie niet alleen over kaarten gaat. Het is de integratie van verschillende gegevenslagen – van bevolkingsstatistieken tot weerspatronen, van vastgoedinformatie tot sociale media feeds – allemaal verankerd in de geografische ruimte. Deze lagen worden samengevoegd in GIS, waardoor we complexe vraagstukken kunnen analyseren, patronen kunnen herkennen, en voorspellingen kunnen doen die cruciaal zijn voor zowel dagelijkse beslissingen als langetermijnplanning.

De evolutie van geo-informatie technologie, gedreven door de vooruitgang in satelliettechnologie, sensornetwerken, en de explosieve groei van mobiele apparaten, heeft de toegankelijkheid van geografische data vergroot. Dit heeft een democratisering van geo-informatie teweeggebracht, waarbij niet alleen professionals maar ook het grote publiek gebruik kan maken van geavanceerde tools zoals Google Earth of OpenStreetMap om de wereld te verkennen.

Belang van Geo-Informatie Technologie in de huidige wereld

In onze snel veranderende wereld, waarin beslissingen sneller dan ooit genomen moeten worden, speelt geo-informatie technologie een sleutelrol. Deze technologie, die de basis vormt van GIS, helpt ons niet alleen onze planeet beter te begrijpen maar ook efficiënter en duurzamer te beheren. Van het aanpakken van klimaatverandering tot het verbeteren van stedelijke planning, de invloed van geo-informatie technologie is overal zichtbaar en voelbaar.

Het belang van deze technologie komt met name tot uiting in hoe het wordt gebruikt om grote maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan disaster management. In situaties van natuurrampen kunnen hulpverleners met behulp van real-time geodata snel de meest getroffen gebieden identificeren en hun inspanningen daarop richten. Deze snelle reactie kan levensreddend zijn.

In de context van stedelijke ontwikkeling, stelt geo-informatie technologie planners in staat om complexe data te visualiseren en te analyseren, wat leidt tot slimmere, meer geĂŻnformeerde besluitvorming. Door het gebruik van GIS kunnen zij de toekomstige groei van steden beter plannen, rekening houdend met zowel de ecologische voetafdruk als de behoeften van de gemeenschap.

Op het gebied van milieubeheer biedt geo-informatie technologie onmisbare inzichten voor het behoud van biodiversiteit en het duurzaam beheren van natuurlijke hulpbronnen. Door de veranderingen in landgebruik en klimaatpatronen te monitoren, kunnen beleidsmakers effectievere strategieën ontwikkelen om onze planeet voor toekomstige generaties te beschermen.

In de landbouw heeft de toepassing van geo-informatie technologie geleid tot precisielandbouw, waarbij boeren in staat zijn hun gewassen efficiënter te beheren met behulp van satellietbeelden en sensordata. Dit resulteert in hogere opbrengsten en een duurzamer gebruik van hulpbronnen.

Daarnaast speelt geo-informatie technologie een cruciale rol in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld door de verspreiding van ziektes in kaart te brengen en te analyseren. Dit helpt gezondheidsorganisaties om uitbraken te voorspellen, te monitoren en erop te reageren, wat van vitaal belang is voor de volksgezondheid.

Deze voorbeelden tonen aan dat de toepassingen van geo-informatie technologie divers en van onschatbare waarde zijn voor onze maatschappij. In een wereld die steeds meer data-gedreven wordt, biedt deze technologie de tools om complexe vraagstukken te ontrafelen en ons een helderder beeld te geven van de uitdagingen en kansen die voor ons liggen. Met elke stap die we zetten in de ontwikkeling van deze technologie, openen we nieuwe deuren naar een beter begrip en beheer van onze wereld, wat essentieel is voor het creëren van een duurzame toekomst.

Wat je Zult Leren in de Cursus MicroStation Update

Nieuwe functionaliteiten van MicroStation Connect

De MicroStation Connect Edition heeft een scala aan nieuwe functionaliteiten en verbeteringen geïntroduceerd die het werken met geo-informatie en ontwerp naar een hoger niveau tillen. Deze updates zijn gericht op het verbeteren van de efficiëntie, het uitbreiden van mogelijkheden en het verhogen van de gebruikersvriendelijkheid.

Een opvallende vernieuwing is de Dynamische Voorbeeldsymbologie. Gebruikers kunnen nu de voorbeeldsymbologie aanpassen bij het toevoegen van functies aan een parametrisch element. Dit biedt meer flexibiliteit in het visueel voorstellen van elementen tijdens het ontwerpproces.

De Verbeterde Probleemoplossingsfuncties van de Issue Resolution Service zijn nu onafhankelijk van de MicroStation-versie en bieden betere integratie met iTwin-services en de nieuwste workflows. Dit zorgt voor een naadloze samenwerking en efficiëntie in projectbeheer.

ProjectWise Drive Integratie is een belangrijke toevoeging, waardoor gebruikers direct toegang hebben tot hun ProjectWise-projecten vanuit desktopapplicaties. Dit versterkt de samenwerking en het beheer van projectgegevens aanzienlijk.

Met de update is ook ondersteuning voor RealDWG 2023 geĂŻntroduceerd, wat zorgt voor de beste compatibiliteit en ondersteuning voor aangepaste objecten en object-enablers.

Beheer van Configuraties is vereenvoudigd, waardoor gebruikers nieuwe configuraties kunnen creëren en bestaande configuraties effectief kunnen beheren. Dit omvat het creëren van ProjectWise Drive-configuraties voor het synchroniseren van projectgegevens.

Nieuwe functionaliteiten zoals het Kopiëren en Plakken van Rijen en Kolommen in Tabellen, en het Automatisch Bijwerken van Parametrische Cellen in de Celbibliotheek, verhogen de productiviteit en gebruiksgemak.

De Mogelijkheid om Zoekopdrachten en Sorteringen in het Eigenschappen Dialoog uit te voeren, evenals het verfijnen van de selectie van Parametrische Cellen via het Element Selectie dialoog, bieden gebruikers meer controle en precisie in hun werk.

Deze updates, samen met een reeks Technologie Preview-functies, beloven gebruikers een rijkere, efficiëntere en meer aangepaste ervaring in hun ontwerp- en projectwerkzaamheden.

De continue ontwikkeling en verbetering van MicroStation Connect Edition benadrukken het belang van geo-informatie technologie in de huidige wereld en hoe essentieel het is voor professionals om up-to-date te blijven met de nieuwste tools en technologieën.

Tekenen met Accusnap en loodfuncties

AccuSnap in MicroStation verbetert de nauwkeurigheid van het tekenen door automatisch de dichtstbijzijnde snap-punten te vinden terwijl je over elementen beweegt. Dit vermindert de noodzaak voor handmatige selecties aanzienlijk, waardoor je efficiënter kunt werken. Voor de Cursus MicroStation Update leer je hoe je deze en andere geavanceerde functies kunt benutten, waarmee je jouw vaardigheden in het werken met geo-informatie en ontwerp verder ontwikkelt.

Werken met Cellgebruik en DWG ondersteuning

Bij het werken met MicroStation kun je DWG-blokken direct benutten. Deze blokken, vergelijkbaar met gedeelde cellen, bevatten herbruikbare ontwerpelementen zoals symbolen of componenten. Ze kunnen eenvoudig worden ingevoegd en beheren in een ontwerp, wat tijd bespaart, consistentie waarborgt en de bestandsgrootte verkleint. Voor een soepele overgang van AutoCAD naar MicroStation ondersteunt MicroStation volledig de integratie van DWG-blokken, waardoor je je DWG-projecten moeiteloos kunt meenemen naar MicroStation of PowerDraft.

In de Cursus MicroStation Update leer je hoe je DWG-blokken en gedeelde cellen effectief in je ontwerpen kunt integreren. Deze functionaliteit stelt je in staat om efficiënt te werken met herbruikbare componenten, wat tijd bespaart en consistentie binnen projecten bevordert. De cursus behandelt het directe gebruik van DWG-blokken binnen MicroStation, een essentiële vaardigheid voor het soepel overzetten van AutoCAD-projecten naar MicroStation of PowerDraft.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus MicroStation Update?

Onze Cursus MicroStation Update is dé keuze voor professionals die willen excelleren in hun vakgebied. Deze cursus biedt:

 • Diepgaande Kennis: Leer alles over de nieuwste functionaliteiten van MicroStation Connect.
 • Praktijkgerichte Aanpak: Direct toepasbare tips & tricks om je workflow te verbeteren.
 • Deskundige Instructeurs: Profiteer van de expertise van ervaren professionals.

Ontdek hoe deze cursus je kan helpen om efficiënter te werken en je projecten naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  €695,- Excl. btw

  Dag indeling

  Dag 1

  Tijdens de cursusdag gaat u aan de slag met de nieuwste functies van de MicroStation V8i update. U gaat werken met verschillende tekenfuncties, accusnap en loodfuncties. Ook worden cellgebruik, DWG ondersteuning, reference files, level manager en printen en plotten behandeld. Daarnaast heeft de docent enkele ’tips & tricks’ om uw werk gemakkelijker te maken.

  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Kennis up-to-date brengen.
  • Werken met de laatste technieken.
  • Tips & tricks kunnen toepassen.
  Kennis van de volgende onderwerpen:
  • Cellgebruik.
  • DWG ondersteuning.
  • Reference files.
  • Level manager.
  • Printen en plotten.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over MicroStation Update

  Deze cursus behandelt de nieuwste functionaliteiten van MicroStation V8i, inclusief de Connect Interface en verschillende tekenfuncties.

  De cursus is geschikt voor zowel startende als ervaren geo-professionals die hun kennis van MicroStation willen bijwerken.

  Belangrijke updates omvatten DWG-ondersteuning, verbeterde reference files, en de nieuwe Level Manager.

  Je leert over geavanceerde functies zoals Accusnap, loodfuncties en cellgebruik, wat je efficiëntie en nauwkeurigheid verhoogt.

  Ja, de cursus omvat praktische tips en tricks om het meeste uit de MicroStation V8i update te halen.

  De update biedt verbeterde functionaliteiten, betere compatibiliteit met andere software en efficiëntere werkprocessen

  Basiskennis van eerdere versies van MicroStation is aanbevolen, maar niet strikt noodzakelijk.

  De cursus “MicroStation Update” duurt Ă©Ă©n dag.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling.