Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: MicroStation 2D Gevorderd

Versie: MicroStation Connect of MicroStation V8i

De cursus MicroStation 2D Gevorderd duurt 2 dagen en kost € 795,- excl. BTW.

Omschrijving

Regelmatig wordt in deze cursus voor gevorderden teruggegrepen naar commando’s uit de basiscursus MicroStation. Goede basiskennis is voor deelname aan de gevorderde training dan ook gewenst.

Inhoud

De cursus MicroStation 2D Gevorderd richt zich op de dieper liggende technieken en de uitgebreide commando’s van MicroStation, onder andere in: technieken om het werkproces te versnellen, het tekenwerk en printwerk deels te automatiseren en externe tekeningen te bewerken. We gaan templates maken om van te voren de juiste instellingen in je tekening te hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan plotinstellingen. Vervolgens zullen we verschillende dimstyles en textstyles aanmaken om efficiënter stylen van elementen aan te kunnen passen. We halen alle elementen of een selectie van elementen uit een externe reference. Ook gaan we levels tonen, converteren, filteren en de volgorde instellen. Waarna we grouped en enamed views aan gaan maken. Ook zullen we wat complexere figuren gaan tekenen en gaan we vlakken tekenen. Als laatste geven we een korte inleiding in macro’s, dit is programmeren met VBA in MicroStation.

Dagindeling

Dag 1

De cursus begint met een korte herhaling van de basisprincipes van MicroStation 2D waarna er een uitleg van de geavanceerdere functies volgt. Na deze presentatie gaan we zelf aan de slag met MicroStation. We beginnen met het maken van templates en behandelen de commando’s en instellingen die nodig zijn om het werkproces te versnellen. Aan de hand van oefeningen krijgt u deze vaardigheden in de vingers.

Dag 2

De tweede dag bouwt voort op oefeningen van de eerste cursusdag. Op deze dag gaan we oefenen met levels tonen, converteren, filteren en volgorde instellen. Ook gaan we complexere figuren tekenen en wordt er een korte introductie van macro’s gegeven. 

Leerdoelen

 • Werken met templates, dimstyles en textstyles.
 • Werken met plotinstellingen.
 • Werken met diverse functies van MicroStation.
Licenties:

 • De cursisten kunnen werken met laptops van Geo-ICT Training Center maar mogen ook hun eigen laptop meebrengen.
 • De cursisten hebben zelf bij de leverancier, Bentley, een login waarmee ze gebruik kunnen maken van een MicroStation Licentie.
 • Dit hebben zij bij hun werkgever of toekomstige werkgever. Het kan ook zijn dat zij daarop vooruitlopend tijdelijk gebruik maken van een trial licentie.

  NeeJa


  Wellicht heeft u ook interesse in:

  • Werken met templates, dimstyles en textstyles.
  • Werken met plotinstellingen.
  • Werken met diverse functies van MicroStation.