Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: QGIS 3D visualisatie

Deze ééndaagse QGIS 3D cursus kost €795,- excl. BTW.

Omschrijving

Tijdens deze QGIS 3D cursus zullen driedimensionale functies in QGIS worden behandeld, zodat je deze direct in de praktijk kan toepassen. 

Inhoud

Enige voorkennis van QGIS of een ander GIS-pakket is hierbij een aanrader. Met de komst van QGIS 3 release is het mogelijk geworden om kaartbeelden in driedimensionale weergaven te maken. Dit biedt nieuwe kansen om uw gegevens te presenteren. Denk hierbij aan het
weergeven van hoogteverschillen in het landschap, het vertonen van gebouwen van een binnenstad, of het weergeven van eigen gedigitaliseerde gegevens.

Dagindeling

Als eerste zullen een aantal QGIS basisprincipes kort worden toegelicht. Na deze korte introductie zal al snel de QGIS 3D omgeving worden geopend. Veel gegevens die we in 3D kunnen weergeven, zijn ook als open-data verkrijgbaar. Hierdoor kunnen gemakkelijk en snel 3D weergaven worden gevuld met gegevens. Daarom worden verschillende nationale en internationale open-data bronnen bezocht. Ook zullen verschillende uitwisselformaten en de bijbehorende eigenschappen worden doorgenomen. Nadat de gegevens zijn opgezocht en klaarstaan, zullen deze worden ingeladen in het QGIS 3D scherm.

Binnen de gegevens die in 3D kunnen worden weergegeven, is er onderscheid te maken tussen twee type bestanden: rasters (afbeeldingen met pixelwaardes) en vectoren (punten, lijnen en vlakken). Daarom zullen de weergave opties van rasters en vectoren worden toegelicht. Vervolgens worden de gegevens in 3D vertoont. Tot slot maak je zelf één of meerdere kaartlagen en voegt deze toe aan de 3D omgeving.

Leerdoelen

  • Het verzamelen van beschikbare 3D gegevens
  • Het visualiseren van rasterbestanden in 3D
  • Vectoren in 3D weergeven
  • Weergave opties binnen de QGIS 3D omgeving
  • Het weergeven van zelfgemaakte kaartlagen in 3D

    NeeJa


    Wellicht heeft u hier ook interesse in: