Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Revit Architecture Basis

De cursus duurt 4 dagen en kost €1150,- excl. BTW.

Omschrijving cursus Revit Architecture Basis

Tijdens deze cursus leert u het programma Revit Architecture beheersen.

Inhoud

Het programma Revit biedt de mogelijkheid om tekeningen te maken op basis van parametrische modellen. Building Information Modeling (BIM) verschilt van Computer Aided Design (CAD) omdat er een intelligent parametrisch 3D-model gecreëerd wordt, waar op diverse methoden data uit te genereren valt. Ook kan deze data uitgewisseld worden met externe tools waarmee het model eventueel aangepast kan worden. Een wijziging van het model wordt direct op alle gerelateerde plaatsen doorgevoerd. De hele presentatie van het model blijft dus actueel.

Een BIM-model kan bovendien informatie bevatten voor verschillende disciplines en voor verschillende bouwfasen (van concept t/m de sloop). Dit is mogelijk door de onderliggende relationele database-architectuur, die parametric change engine genoemd wordt.

De cursus wordt afgetrapt met het uitleggen van het doel van Building Information Management, omdat dit de basis vormt van de Revit software. Vervolgens wordt er gekeken naar de workspace en interface. Hoe kan er in Revit gewerkt worden met teken- en bewerkingstools? Daarna wordt er aandacht besteed aan het creëren van levels en stramienen als basis elementen voor het model.

Dagindeling

Dag 1:

Op de eerste cursusdag krijgen de cursisten de eerste kennismaking met Revit Architecture. Het doel van Building Information Management wordt behandelt. Hierna worden de workspace en interface van Revit besproken en wordt er een basis gelegd voor het maken van tekeningen.

Dag 2

Op de tweede cursusdag gaat er gewerkt worden met de teken- en bewerkingstools van Revit Architecture. Met oefeningen onder begeleiding van de docent maken de cursisten hun eerste tekeningen. Op deze dag wordt het maken van 3D-modellen en het toevoegen van informatie in de tekeningen behandelt.

Dag 3

Op de derde cursusdag ligt de focus op het toevoegen van vloeren, daken, meubilair en apparatuur in de tekeningen. Ook gaan de cursisten oefenen met het maken van plafondtekeningen met verlichtingsarmaturen en het maken van standaard en op maat trappen.

Dag 4

Op de laatste cursusdag wordt de lesstof van de voorgaande dagen herhaald en leren de cursisten details maken die in de tekening toegevoegd kunnen worden. Hierna wordt er behandelt hoe een plottekening opgezet kan worden met tekst, bematingen en details.

Na afloop ontvangen de cursisten een certificaat.

Leerdoelen

 • Bekend raken met BIM.
 • Functies binnen Revit gebruiken.
 • Het kunnen maken van tekeningen inclusief informatie.
 • Het maken van een 3D gebouw model met muren, gevels, ramen en deuren.
 • Het toevoegen van vloeren en daken aan het model.
 • Het maken van standaard en op maat trappen.
 • Plafondtekeningen met verlichtingsarmaturen.
 • Het toevoegen van componenten zoals meubilair en apparatuur.
 • Het opzetten van plottekeningen met tekst, bematingen en details.
 • Het maken van details.

  NeeJa


  Wellicht heeft u ook interesse in: